Skidanje temperature prirodnim putem

Jeste li znali da temperatura čovjeka ovisi o tome što trenutno radi, o kojem se dobu dana radi i o stanju organizma. Ako je organizam izložen određenom virusu ili bakteriji tijelo će odreagirati povišenom temperaturom koju možete skinuti prirodnim putem.

Povišena tjelesna temperatura znak je obrane organizma zbog određene upale. Iako mnogi snižavaju temperaturu čim ona malo prijeđe 37 stupnjeva, liječnici su složni kako to ne treba činiti jer se tako mogu izazvati određene nuspojave. Problem su razni lijekovi koji mogu svojim sastavom opteretiti rad mnogih organa, a najviše jetre.

Ako temperatura nije prešla 37,5 stupnjeva, a vi se svejedno osjećate loše i ne možete se pomaknuti koliko ste slabi, možete posegnuti za skidanjem temperature prirodnim putem. Radi se o metodi koja nije štetna za zdravlje, a nakon koje ćete se bolje osjećati.

Skidanje temperature prirodnim putem podrazumijeva nekoliko namirnica poput češnjaka, crvenog luka i kupusa. Sve tri namirnice možete pronaći svugdje, hranjive su i često se koriste u kuhinji.

Kupus je zdrava i ljekovita namirnica bogata vitaminom C, neophodnim za jačanje prirodnog imuniteta i bolje obrane organizma od raznih bolesti. Uzmite list kupusa, dobro ga istucite i prislonite na čelo. Nakon što se ugrije zamijenite ga novim listom.

Temperaturu možete skinuti i uz pomoć crvenog luka. Nakon što ga usitnite, pomiješajte ga s malo maslinovog ulja i dodajte sol. Smjesu možete staviti na tabane i omotati tetra pelenom ili bilo kojom drugom tkaninom i držati dok ne spustite temperaturu ili dok se oblog ne ugrije.

Kod snižavanja temperature pomaže i češnjak. Možete ga usitniti kao i crveni luk te pomiješati s nekoliko kapi maslinovog ulja. Procedura je ista, pa kada dobijete ljekovitu smjesu umasirajte ju na tabane i omotajte platnom te držite dok ne uspijete spustiti temperaturu. Ako se oblog ugrije zamijenite ga drugom smjesom.

Prirodne su metode oduvijek bile od velike koristi za zdravlje svakog čovjeka jer u sebi ne sadrže štetne sastojke koji bi na bilo koji način mogli naškoditi organizmu. Njihovo je jedino da pomognu, a ne da osjećate neugodne posljedice nakon liječenja. Ako niste sigurni uvijek se možete savjetovati s liječnikom kada je u pitanju liječenje prirodnim metodama.

Izvor: savjetnica.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *