FANTASTIČAN NAPITAK KOJI UKLANJA MASNOĆE NAKON PREJEDANJA

Holesterol je najpoznatija masnoća u organizmu i prisutan je u svakoj živoj ćeliji. Razlikujemo dobri HDL holesterol od LDL lošeg holesterola čija povećan nivo u krvi uzrokuje moguće bolesti srca i krvnih sudova. Pretećoj masnoći moguće se suprostaviti uz pomoć pametnog izbora namirnica.

Grejpfrut je apsolutni pobednik kada je reč o borbi s lošim holesterolom jer osim visokog nivoa vitamina C sadrži i pektin koji u kombinaciji s vitaminom snižana holesterol i štite krvne sudve od začepljenja.

U stopu ga prati celer. Dve stabljike ovog povrće dnevno su dovoljne da se nivo holestreola smanji za čak pet puta. Pri tom je najbitnija njegova uloga u povećanju izlučivanja žučne kiseline čime se uklanjaju i loše masnoće.

Sastojci:
– 1 grejpfrut
– 2 stabljike celera
– vezica peršuna
– ¼ limuna
– 3  tanke kriške đumbira
– listić sveže nane

 

Priprema:
Sve sastojke ubacite u blender i mešajte dok ne dobijete gusti sok i barem jednom dnevno popijte čašu ovog svežeg napitka koji će regulirati masnoće u organizmu.

Savet: Pripremljeni svježi sok najbolje je konzumirati pre ručka što ostavlja dovoljno vremena da telo apsorbuje sve sastojke i aktivira njihovo delovanje. Međutim, možete ga popiti i nakon obroka.

https://zadovoljna.dnevnik.hr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *