AKTUALNO: To po novem čaka vse brezposelne! Poglejte kaj se bo uvedlo…

0
622

Vlada želi preprečiti kršitve, ki so velike v naši državi.

Ministrstvo za delo želi s spremembami Zakona o urejanju trga dela tudi povečati minimalne dajatve za brezposelnost.

Hkrati želijo podaljšati zavarovalno dobo, ki je potrebna za plačilo odškodnine, in skrajšati obdobje prejema odškodnine za osebe, starejše od 55 let.

V skladu s predlogom se bo minimalna nadomestila za brezposelnost v višini 350 evrov povečala na 530 evrov. To nadomestilo bo enako osnovnemu znesku minimalnega dohodka na osebo.

Do sedaj je oseba upravičena do nadomestila za primer brezposelnosti, če je bil v zadnjih 24 mesecih zavarovan vsaj devet mesecev. Po novem bo ta zavarovalna doba podaljšana na 12 mesecev.

Ministrica Ksenia Kalamvir je povedala, da želi preprečiti številne kršitve, ko delodajalec zaposli delodajalca devet mesecev in mu nato dovoli prejemanje odškodnine. Nato je bil devet mesecev ponovno zaposlen.

Prav tako so bile pričakovane spremembe glede sankcij proti brezposelnim osebam, ki so kršile obveznosti.

V okviru novega sistema bo brezposelna oseba v času prve kršitve izključena iz registra v primeru resne kršitve, kot je zavrnitev vključitve v program aktivne politike zaposlovanja ali zavrnitev ustrezne zaposlitve.

S tem postopkom se ne bi smeli več strinjati. Če je oseba sposobna delati in dobiti službo, naj to stori.

Spremembe so tudi eBay za tujce.

Osnovno znanje slovenščine bo potrebno vpisati v register brezposelnih državljanov tretjih držav.

Minister je dejal, da želijo povečati svoje zaposlitvene možnosti.

Obstaja nekaj zanimivih ukrepov, ki so prijazni vsem zaposlenim, ki jih s plačevanjem davkov financirajo nekateri brezposelni, ki ne morejo preprosto delati.

Dobra država!

V Melbournu, to jutro, Formula 1 Formula One. Loeworko brani Lewisa Hamiltona, zmagal Sebastiana Vettela.
Preskoči oglase X
Lewis Hamilton (desno) se zaveda, da je Max Verstapen iz Red Bull-a (levo) lahko tudi njegov las. Foto: Reuters
Kaj drugi berejo

JLJUBLJANA – Tradicionalni vikend bo z veliko avstralsko nagrado, ki bo v petek ob 6.10 uri osvetlila zeleno luč, vrhunac nove sezone svetovnega prvenstva Formule 1.
Slika
(Reuters) Louis Hamilton (desno) se zaveda, da ima Max Verstapen iz Red Bull-a (levo) lahko lase. Foto: Reuters

Začetni test v Melbournu bo tudi žalovanje za dolgo mrtvega Charlie Waitinga, vodjo dirkalnikov v starosti 67 let s smrtno pljučno embolijo.

Njegova nepričakovana smrt je med drugim stresla zvezdo Mercedes-Lewisa Hamiltona, prvaka za naslov svetovnega prvaka, ki bo spet med glavnimi kandidati za končno zmago. Pred brezplačnim uvodnim treningom je imel – dejansko vse tekmovalce – več vprašanj kot odgovorov.

“Zimski testi so že pokazali nekaj, toda šele po sobotnih kvalifikacijah bomo resnično poznali naš položaj,” je 34-letni radovedni angleški človek, kljub vsem uspehom, zanimiv – ni strašilo samozavesti. “Pozimi nisem govoril o dreku, ko sem opozoril, da je še veliko dela, ki ga je treba opraviti,” je dejal in dodal, da ima popolno zaupanje v Mercedesovo ekipo.

Po preizkusih se je rokav obrnil

Po prvih preizkusih je imel na primer vodjo naše ekipe Toto Wolff v tovarniškem pismu, v katerem je večkrat poudaril, da moramo vsi zapreti. Vem, da se vsak delavec trudi po najboljših močeh z ekipo Valterija (Bottas).

Med testi smo se dramatično izboljšali in prinesli nekaj novosti v Melbourne, vendar so v Ferrariju zagotovo izboljšave, «je Hamilton opozoril na najhujše tekmece z Sebastianom Vettlom.

31-letni Nemec, ki je bil letos najhitrejši na avstralskem Grand Prixu, je okronal Ferrarija, ki je preletel simbol SF90 tudi Monashan Charles Leclerc, ki je na koncu prejšnje sezone zamenjal Kimijo Raikkonen. Ice Finec zdaj brani barve Alfa Romea, ime ekipe je bilo spremenjeno iz Sauberja, kjer je Riconen začel svojo kariero Formule 1 leta 2001.

Uživala sem brskati po valovih

Na vprašanje, ali želi v Albert Parku potrditi, da je najhitrejši cirkusni mojster, je Lewis odgovoril, da mu to ni pomembno. “To je dolga sezona in moj glavni cilj je redno doseganje visokih rezultatov, vendar me ne zanima druga,” je dejal angleški prvak, ki je od zimskega odmora najbolj znan po deski.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here