FOTO: Rentgenski posnetek pokazal, kaj je imel ubogi 2 letni fantek v glavi! Starši niso mogli verjeti svojim očem…

0
280

Travmatični dogodek se lahko konča tragično. Sreča v nesreči, lahko rečete.

Dvoletni deček se je igral na postelji. Od tam je nenadoma padel in padel na tla. Začel je jokati na glas in starši so takoj hiteli v sobo.

Toda gledali so resnično strašljiv prizor.

Z glavo je ubogi fant padel na tla in pristal točno tam, kjer je bil čep. Ta je obtičala v glavi.


Oškodovani starši so fanta takoj premestili v bolnišnico, kjer je bil operiran. Kirurgi so imeli zelo težko nalogo, da so vtikali stopala čepa v dečkovo lobanjo z globino 2 centimetra. Fant je imel srečo, ker čep ni poškodoval njegovih možganov.

Nevrokirurg je olajšal vzdih, ko je videl, da starši čepa ne poskušajo izvleči čepa po lastni volji, ker bi to lahko ubilo fanta. Na koncu se je vse dobro končalo in fant je že počasi okreval.

Nato so zdravniki starše opozorili, naj ne puščajo ostrih predmetov v bližini otrok.

To opozorilo delimo tudi med prijatelji. Koristno je, da vas spomnimo na te stvari, ki se lahko končajo s tragično hitrostjo.

Zakaj se potem jajčevci imenujejo nekaj velikega, dolgega in vijoličnega? Tu je nekaj stvari, ki jih o jajčevcih ne veste (druge vam bodo olajšale delo in prihranile čas).

Jajčevci ali melanšan spadajo tudi med zelenjavo, ki je pravzaprav sadje, na primer paradižnik. Skoraj različne vrste in barve paradižnika, pa tudi jajčevcev – in od tod tudi ime. Primati, vzgojeni v Evropi, niso bili takšni, kot smo bili danes, ampak beli, jajčasti in veliki kot jajce.

Preberite še: Jajčevci: Prevara, da pripravite uslugo
Kategorije
Te vrste še danes poznamo in se zanesljivo nahajajo na azijskih trgih. V povezavi z najbolj priljubljenimi ljudmi tam: dolg, vitek, nežno vijoličen, nikoli ne čutijo grenkobe. Verjetno boste videli malo več fižola kot žoga za namizni tenis: ena izmed znanih sestavin curryja. Te so vedno grenke – in jih zato cenimo. Tudi grenki so tisti, ki prihajajo iz purana in pomaranče. Za naše sosede, Italijane, na primer, so najbolj priljubljeni različni sosedje: listada de gandia shema, vijolična in bela.

V Evropi smo običajno bolj navajeni na standardne modele in supermarkete: velikosti delov, temno vijolične, čim bolj ravne. Prvi uporabni nasvet: Tisti, ki jih kupimo v trgovini, nikoli niso grenki, saj so izbrani, da to neželeno lastnost oddaljujejo od rastlin. Zato je mogoče izpustiti navodila v receptih, ki zahtevajo soljenje in odvajanje suma žolčnika – razen če imate opravka s starejšim vzorcem, ki ga gojite doma, tudi v suhih razmerah.

Piling ni potreben
Možno je odstraniti tudi luščenje, ki se v jajčevcih uporablja že desetletja: še vedno obstaja nekaj receptov, ki to zahtevajo od uporabnika, prepoznate jih kot R. Jaz Jejte na jajcih. Piling je glede prehranske vrednosti pravzaprav neumen: Temni piling vsebuje antioksidant, ki je zlasti pod očesom strokovnjaka: nasunin. Je snov, ki ščiti jajčevce pred soncem in ima tudi zaščitni učinek v človeškem telesu – je močan lovec na proste radikale, za katere vemo, da so škodljivi.

Skladiščenje: Ne ohlajajte
Jajčevec je zelo topla rastlina, zato uspeva pri nas vsako leto: je tudi izhodišče za skladiščenje. Ne hladite ga tako kot paradižnik. Medtem ko so zmerne rastline zelo primerne za shranjevanje pri temperaturah blizu nič, se vsi razgradljivi in ​​baktericidni procesi učinkovito zaustavijo v rastlinah, ki prihajajo iz tropov, in se spremenijo v atome: celice so poškodovane in začnejo se nepričakovane encimske aktivnosti, zato je škoda pogosto manjša, če Pustite ga pri sobni temperaturi v našem najhladnejšem kotičku. Plodovi toploljubnih rastlin lahko prenašajo vsaj približno deset stopinj, ne manj.

Kuhanje?
Če imate raje manj mastne jajčevce, postavite v pečico in nato narežite meso. Če ga pražite v ponvi, ga pred nekaj časa postavite v mikrovalovno pečico: meso morate pustiti, da se absorbira, kar pomeni, da zračni mehurčki v celicah izginejo in absorbirajo maščobo. Če je jajčevci že absorbiral večjo količino maščobe, ki vam je ljubša, nadaljujte praženje na šibkem ognju in na koncu vrnete nekaj olja v ponev.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here