FOTO: V McDonaldsu je na skrivaj slikala delavca. Poglejte kaj je ta počel.. Tega ne vidiš vsak dan!

0
639

Jasno je, da dobri ljudje še vedno obstajajo.

V McDonald’su je Destiny Carrero zagledala prizor, ki jo je gnal do solz.

Nekega dne si je zaželela prigrizka, zato sem se ustavila v eni od bližnjih restavracij McDonald’s

Počakati je morala v vrsti, opazila gospoda v invalidskem vozičku pred seboj. Nejasno je govoril in v rokah držal znak: “Prosim, pomagajte mi!”

Takrat je za pultom delal delavec, ki je opazil tudi starejšega moškega. Odnesite ga k mizi in ga prinesite. Toda potem je naredil nekaj res kul. Oblekel je rokavice, razrezal nemočnega človeka na koščke in ga nahranil, ker Gospod lončkov ni mogel sam nositi.

Delavec po imenu Kenny je tvegal, da bo s tem izgubil službo, pri čemer je pustil druge zastopnike, da pomagajo revnemu človeku. Ko je Usoda gledala ta prizor, je takoj vzela svoj mobilni telefon, ga fotografirala in ga objavila na svojem profilu na družbenih omrežjih.

Slika je dodeljena:

“Dotaknil se me je, ko sem videl ta prizor. Ta fant je vse spustil iz rok, samo da bi pomagal moškemu, ki je bil lačen. To je bila lepa in prijazna stvar, ki sem jo videl v restavraciji. To je dejavnik leta! Ta človek si zasluži pohvalo in zgled vsem!”

Njeno stališče je takoj začelo, odzval pa se je tudi direktor McDonald-a. Povedal je, da je zelo ponosen na zaposlenega, vesel je, da ima njegova pisarna tako dobre ljudi.

Seveda niso vsi takšni, ampak Kenny je dokaz, da dobri ljudje še vedno obstajajo.

To čudovito zgodbo delimo tudi s prijatelji. Bodimo ljudje!

Že tri leta nemško svetovalno podjetje deluje 5 ur in uspešno raste. Tu je že 16 delavcev.
Večja prilagodljivost ur zaposlenih je že nekaj časa v razvitem svetu. Bilo je že poskusov, ko so podjetja v nekaterih skandinavskih državah skušala ponuditi delavca, ki dela 6 ur – izkušnja se je izkazala za uspešno. V danskem mestu Odsherred je javna uprava začela štiridnevni delovni teden, na Novi Zelandiji pa je Perpertual Guardian postal dolgoletna baza.

Poskusov prilagodljivega delovnega časa je malo, pozitivnim rezultatom 5-urne delovne sile pa se je zdaj pridružilo še nemško svetovalno podjetje Rheingans Digital Enabler, ki zaposluje 16 ljudi. Od ustanovitve leta 2017 so delali le 25 ur, njihove plače in dopusti pa se niso spremenili.

Zaposleni po besedah ​​direktorja Lasse Rheingans še naprej učinkovito opravljajo svoje delo in dolžnosti, če ne celo več, ne da bi jih motili spremljanje številnih družbenih omrežij in nenehno preverjanje elektronske pošte ter nepotrebni pogovori s sodelavci. Mobilni telefoni so shranjeni tudi na zasebnem mestu, nedaleč od delovnega prostora, vendar se ne uporabljajo. Vendar sestanki ne smejo biti daljši od 15 minut.

Delo v delovnem procesu, pišejo v reviji Wall Street Journal. Prebivalci Regžanov to dokazujejo v številkah, saj rezultati govorijo sami zase – leto 2018 so zaključili z visokimi zelenimi številkami. Peturni dan se bo zaključil leta 2019. “Veste, v čem je skrivnost … srečen uslužbenec je lahko le boljši dejavnik,” je z nasmehom in poln energije zaključil Rheingans.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here