GENIALNO: V pomarančno lupino nalijte olje in glejte čarovnijo! Žal vam bo, da za ta trik niste vedeli že prej…

0
565

Morda boste uživali tudi vonj pomaranče, ki se širi po sobi vsakič, ko olupite.

Danes vam bomo pokazali res iznajdljiv trik. Ta čarobni vonj boste lahko uživali kadarkoli boste želeli.

Ste vedeli, da lahko pomarančna lupina in nekaj oljčnega olja naredita aromatično svečo, ki osvetli vaš dom s svojim čudovitim videzom in vonjem?

Ta trik je videlo več kot sedem milijonov ljudi.

Delimo, pokažimo prijateljem in družini. Res super.

Oglejte si ta posnetek.

Ljudje se pogosto smejijo in se mahajo z rokami: “Voda je voda.” Niko Hopper želi, da razume, koliko različnih okusov je možnih v naravi. Vse je bilo v zadnjem času: postala je prva mednarodno certificirana voda Söllen, sredi januarja pa je bil v Gorichku uradno uveden zakon o mineralni vodi Cana.

Nekatere najboljše restavracije na svetu imajo vodne karte, kot je vino, vendar je posebnost, kjer se gostje pogosto fotografirajo z njimi. Kot pravi Nico Huber, na svetu ni bilo niti sto pravih vodnih kamnin, pred dvema tednoma je postal eden izmed njih, s certifikatom Akademije za vodne vode, edine tovrstne ustanove na svetu.

Pravzaprav je nenavadno: voda je bistvena sestavina našega preživetja in vsi živi organizmi jo potrebujejo in jo vsebujejo in zajemajo skoraj tri četrtine površine planeta, saj je tek iz pipe izredno brezhiben in drag (neznan), navajeni smo ga jemati za samoumevno. Povsod in povsod je pohvalno, vendar relativno nepomembno: brez barve, vonja ali okusa.

Toda vode brez okusa ni in je resnično sestavljena iz atomov vodika in kisika. V naravi vsak vsebuje koktajl mineralov. Količina in razmerje med njima vplivata na okus, kadar gre za večje koncentracije, se voda šteje za mineral. Če dvomite, se spomnite le okusa legendarne donacije. To velja za svetlečo in mirno vodo. To ne velja samo za steklenice, ampak tudi za izkoriščanje vode, čeprav so razlike manjše in jih manj zanima, razen če opazimo kloriranje.

Nico Hopper je pred nas postavil samo štiri kozarce in nalil štiri različne vode, da bi ga lažje razumeli: že je velika razlika v velikosti mehurčkov, v okusu, ki ostane na jeziku. Od komaj do izjemno močnega, tako kot že omenjeni krof s svojim magnezijem. Hopper razlaga, da z okusom vode vedno začnemo z najmanj kovine in napredujemo do močnejših sort. Tudi na Madžarskem obstajajo tisti “močni”, da pijejo kot viski, v kozarcu.

Po 10 letih čudeža: dovoljenja!
Henna je svetopisemsko mesto, znano po čudežu: Jezus je vodo spremenil v vino. Samo zaradi tega bo Cana odlično ime za blagovno znamko vode, če pa vsebuje tudi posebno razmerje med kalcijem (natrijem) in natrijem (Na), morda ne bo nič drugega kot poimenovanje najnovejših slovenskih steklenic vode.

Vaščani so v zadnjih 100 letih ali več uporabljali arteški vodnjak iz Nuskove v bližnji in daljni Gorici. Pred nekaj več kot desetletjem se je Nico Hopper začel zanimati za to vodo, raziskali so vodnjak in analizo ter ugotovili, da je voda zaradi omenjene vsebnosti mineralov zelo zanimiva in visoko mineralizirana z veliko kalcija (340 mg / l) in malo natrija (8,6 mg / L) iz skalnate podlage globoko v notranjosti zemlje, pa tudi nežno invazivne. Toda minilo je deset let, preden so imeli vsa dovoljenja, ki so jih potrebovali, da so lahko začeli zaračunavati Cano. Velikokrat se zdi, da je ta zgodba zelo čudež – in hkrati je Hopperju manjkal turizem.

Družba je bila uradno zagnana 15. januarja letos, vendar je njena prodornost pomembna: naša goriška voda je bila že uradna pijača na enem od dogodkov, povezanih z letošnjim filmskim festivalom v Cannesu, postala pa je tudi uradna voda Tedna jesenskih restavracij. Trenutno ga napolnijo s približno 17.000 steklenicami na mesec, največ prodaje pa imajo v Sloveniji in nekaterih tujih državah: Dubaj in ZDA …

Vir je pojasnil, da vodnjak Nescove ni velik problem: gre za majhno meteorološko postajo, posebnost polnjenja te vode pa je v tem, da ne ločuje ogljikovega dioksida, ampak doda le rahlo stabiliziranje kalcija in odstrani vodno železo. Pa ne zato, ker bo železo škodljivo, ampak zaradi oksidacije: zame ljudje ne bodo sprejemali rumene vode. Navaja tudi, da je Nuškova arteški vodnjak: sama voda ni potrebna, Huber pa navaja, da so ti viri običajno bolje zaščiteni pred odlivom zunanjih vplivov, kot so ostanki raznovrstnega kmetijstva. V teh krajih je veliko teh izvirov, iz katerih se napaja vodnjak Qana, veliko vode še vedno naravno odteka do bližnjega potoka, pravi Hopper.

Neverjetne cene
Priznati je treba, da Slovenija deluje kot dežela, kjer je moč najti odlično vodo. Narava spregleda reko Sočo, gorska gorska jezera in zasnežene vrhove, vendar pušča sama

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here