SMEH: 4 letni fantek je povedal, da bi rad postal ginekolog. Ko so ga vprašali zakaj, je njegov odgovor nasmejal celotno Slovenijo!

0
745

Radio 1 je najbolj priljubljen slovenski radio z večino poslušalcev.
Nekaj, kar je vsekakor prispevalo k temu, so zabavne zgodbe, ki jih ekipa predstavlja v eteru dela. Tokrat smo se lahko zasmejali na ušesa.

Poslušalec Aleksandra je Radiju 1 zaupal smešno zgodbo, ki se je zgodila, ko je 4-letnega nečaka pripeljala na mraz hladu.
Vzel je fanta v roke in ga vprašal, kaj želi postati, ko je bil velik. Deček je takoj pokazal, da želi postati ginekolog.

V tem trenutku se je Alexandri zelo osramotil, vendar zgodba še ni končana. Dedek je zabrisal pošten nasmeh na fantovega odgovora in rekel: “Kaj veš, kaj počne?”
Fant ga je resno pogledal in mu odgovoril:
“O ja! Seveda, vem! Pazi na sranje!”
To radovedno zgodbo delimo s prijatelji in družino. Malo smeha ne boli.

SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI – Pred nekaj dnevi se je od nas poslovil 20-letni študent Sanja Pertoci iz Sovjaka v Slovenskih goricah. Trpela je za hudim rakom, osteosarkomom, ki je preživel dan in jedel življenje. Z njenimi prispevki preko Krambergerjevega sklada so ji bralci slovenskih novic lani vsaj nekoliko olajšali neznosno trpljenje, ki ga je trpela od leta 2013. Prvotna Sanja je preživela številne mučne kemoterapije, obsevanje in številne težke operacije; z intervencijami je morala vzeti več kot polovico pljuč, tako trebušne in pet rebra.

40 x 20 cm je bil velik tumor.

Kot nam je pred nekaj dnevi zaupala Sanjina mama Dragica, so po navedbah zdravnikov UKC Ljubljana vse možnosti za njeno okrevanje izčrpane, zato so dekleta poslali na dom. Kljub visokim odmerkom morfija se je bolečina v prsih povečevala iz dneva v dan, Sanja pa se je popolnoma zavedala in se zavedala vsega. “Na zadnjem pregledu v januarju so

Sanja je danes najlepša in najsvetlejša zvezda na nebu.
predpisane kapljice, zaradi česar bi bila bolj sproščena. Na žalost je padla v komo in se zbudila po treh dneh. Čeprav je popolnoma osveščena, je dihanje zaradi oslabljene dihalne funkcije v zadnjem mesecu potekalo le s kisikom. Dejstvo, da je izbrala objem, sliko za zadnje pismo, ki je izrazila željo po cvetju, ki naj bi jo krasila njen zadnji dom, je bilo … Ni bilo mogoče sprejeti nobenega antidepresiva zaradi oslabljenega dihanja, kot vsak pomirjevalo je le poslabšala njeno stanje, zato je bila Sanjina zadnja želja, da z roko v roki z družino brez bolečin. Ker evtanazija v Sloveniji ni legalizirana, smo se le strinjali z njeno zadnjo željo, da jo odpeljemo v Belgijo, kjer je evtanazija dovoljena, in bi bila častna počastitev, “je dejala mama v sredo, mati Dragica, ki ji je bila tako všeč, Sanja .

Njeni najbližji sosedje, poleg mame, Dragice, Slavka in Vesne, s težkim srcem, so sprejeli Sanjinino zadnjo željo in začeli zbirati sredstva za prevoz v Belgijo. Ni bila več draga alternativna medicina. »Čeprav je Sanja zaradi oslabljene dihalne funkcije popolnoma zavedena, zadnje mesece diha samo kisik, čeprav je s takšno nevzdržno fizično bolečino duševno stisnjena, se zaveda, da šteje svoje zadnje dni, čaka na konec in umira, nepopisno »Žalostno in s težkim srcem nam je pojasnila Dragica.

Stara je bila le 20 let.
Po smrti ljubljene hčerke je poročala: “V hudih bolečinah in po hudi agoniji se je Sanjinov boj končal. Na žalost ni prišla, da bi spoznala svojo zadnjo željo, da bi prišla v Belgijo in umrla v miru. Kaj je trajalo zadnji mesec Še posebej v zadnjih dveh tednih ne bi smeli doživeti živega bitja na svetu, bolečina med nami je neopisljiva, zbogom, moje srce, naj bo lepo za mavrico, kjer ni več trpljenja in bolečine. so najlepši angel, najlepša in najsvetlejša zvezda na nebu, tako svetla in čista kot vaše zlato srce! Kako vam lahko zamudim, kako boli … ”

Sanja se je rodila 12. julija 1998. Pred šestimi leti jo je zadela telovadnica 9. razreda v reberju. Zdravnik je ugotovil, da je bilo rebro zlomljeno in mu svetujemo, da počiva, vendar se je bolečina nadaljevala. Po letu dni se je pojavil nasilje.
Kar je trajalo zadnji mesec, zlasti v zadnjih dveh tednih, ne bi smelo doživeti živih bitij na svetu.
“Naknadne preiskave so nas šokirale, ker smo istega dne iz UKC Maribor napotili na UKC Ljubljana in postavili diagnozo – rak. Tisto noč sem prispel v avto vso noč in svet se je zrušil. pojavila se je na rebru, je bila le podaljšek ogromnega tumorja, ki je zrasel iz rebra v prsih in nadaljeval svoj pohod med rebri navzven, “je bila zaupana začetek zgodbe o Dragici. Najslabše je bilo pred zadnjo operacijo, ko je tumor v sanjskem telesu neverjetno hiter in v dveh mesecih od velikosti 5

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here