SPREMEMBA: Bolniškim kot ji poznamo bo odklenkalo, naredili bodo konec!

0
156

LJUBLJANA – Od trojčka slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah za evropsko ligo v nogometu lahko z velikim optimizmom dvoboje 11. in 18. julija pričakujeta Olimpija in Domžale, ki bosta igrala proti latvijskemu Rigasu oziroma malteškemu Balzanu, precej težje delo pa čaka Muro, ki se bo udarila s favoriziranim izraelskim moštvom Maccabi iz Haife.

Zmaji se bodo z Latvijci najprej pomerili v Stožicah. »Žreb je po eni strani ugoden, po drugi ne. Vsaka ekipa te lahko kaznuje, če ne pristopiš maksimalno. Njihova ekipa se v prvenstvu bori za prvo mesto, tako da bosta tekmi težki. Upam, da bomo dali vse od sebe in napredovali. Za zdaj še nimamo veliko informacij o njih, saj nismo vedeli, katero ekipo bomo izvlekli na žrebu. Poskušali se bomo pozanimati o njih in se maksimalno pripraviti, da ne bo presenečenja. Biti moramo objektivni, da smo mi favoriti,« je dejal trener Olimpije Safet Hadžić, ki bo podatke o tekmecu zagotovo dobil tudi pri prijatelju Slaviši Stojanoviću, sedanjem selektorju Latvije in bivšem trenerju Rige, ta čas vodilnega prvoligaša, ki ima najbližjega zasledovalca prav v RFC-Rigasu.
Še bolj izrazito kot Olimpija so Domžalčani favoriti v dvoboju z Balzanom, za katerega igra tudi peterica z območja bivše Jugoslavije. »Vsako moštvo, ki nastopa na evropskem nivoju, ima kakovost, tako velja tudi za ekipo Balzana. Tekmeca za zdaj še ne poznamo, a se bomo nanj seveda maksimalno pripravili. V prvi vrsti je pomembno, da naše vsebinske zahteve v teh tednih priprav spravimo na najvišjo možno raven in da prvo tekmo pričakamo v najboljši možni formi,« meni trener rumenih Simon Rožman, ki bo s svojimi varovanci Balzan najprej pričakal doma.
Jutri žreb za domačo sezono
V Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju bo jutri (ob 14. uri) tradicionalni žreb tekmovalnih parov Prve lige Telekom Slovenije, 2. slovenske nogometne lige in Pokala Slovenije za sezono 2019/20. Ob tem bodo podelili nagrade za dosežke v preteklem tekmovalnem letu 2018/19.

Veliki hit državnega prvenstva – Mura iz Murske Sobote je kot nenosilec dobila uglednejšega in težjega nasprotnika, to pa še ne pomeni, da se bodo črno-beli vnaprej vdali Maccabiju iz Haife. »Od petih možnih tekmecev so bili štirje izjemno težavni. Mogoče je bil albanski Kukësi najlažji nasprotnik. Zavedamo se težavnosti evropskega tekmovanja, verjamemo pa, da bomo uspešno predstavljali Slovenijo. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da se prikažemo v dobri luči in da prikažemo Mursko Soboto na evropskem nogometnem zemljevidu. Verjamem, da bomo lahko s pozitivnim rezultatom privabili veliko gledalcev na Fazanerijo,« je povedal strateg murašev Ante Šimundža, ki upa tudi na spodbudno ozračje na povratni domači tekmi na ravnici.
AIK drugi tekmec Maribora?
Če bo Maribor uspešen v dvoboju z islandskim Valurjem v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, bo naslednji tekmec vijoličnih zmagovalec obračuna med Araratom iz Armenije in AIK iz Švedske. Favorit dvoboja je moštvo iz Stockholma. Če bi Mariborčani izgubili prvo tekmo, bi se preselili v kvalifikacije za ligo prvakov, v katerih se bi pomerili s poražencem dvoboja Ferencvaros (Madžarska) – Ludogorec (Bolgarija).

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here