VIDEO: Najboljši frizer v Dubaju spet poskrbel za čudež! Ko boste videli, kako je tega moškega uredil za poroko…

0
269

Jason Mackie je znan kot najboljši frizer v Dubaju.

Seveda si ga je moral ta naslov prislužiti. Njegova dela občuduje skoraj ves svet, ima pa tudi svoj YouTube kanal, na katerem redno objavlja svoje mojstrovine.

Ta plešasti moški je okrašen tudi za poroko, virusna krogla je šla v trenutku.

Oglejte si to mojstrovino.

Še naprej se ta učitelj sprašuje nad svojimi prijatelji. Ali mu je uspelo?

Zavedanje zaposlenih o nevarnosti korupcije je postalo glavna prioriteta številnih slovenskih podjetij.
Celovitost poslovanja je postala pomembna težava in podjetja vse bolj priznavajo, da je izguba ugleda in zaupanja tveganje, ki ga je treba pravilno obravnavati in upravljati.

Iskanje ocene vrednosti, ki jo izgubimo zaradi korupcije, govori v zelo velikem številu. Morda je najpomembnejša ocena v poročilu, ki ga je konec leta 2018 objavila Evropska zelena stranka (skupina EFA), ki je navedlo, da je Slovenija zaradi korupcije izgubila 3,5 milijarde letno, kar je več kot 7,5% BDP. Ne le, da obstaja težava, njegova moč je ogromna.

Zgodbe o javnem zdravju, vladni naložbeni projekti in bančna vrzel bi morali resno opomniti vsem glavnim zainteresiranim stranem v državi, da morajo zavihati rokave in začeti učinkovito rešitev. V Sloveniji od leta 1999 velja zakon o korporativni odgovornosti za kazniva dejanja, ki med drugim določa hude denarne kazni do enega milijona evrov, pa tudi odvzem premoženja ali celo prenehanje poslovanja. Čeprav je izvajanje tega zakona žal že več kot 20 let, je izvajanje tega zakona zelo nedosledno.

Naročite se na kateri koli dogodek na mednarodnem tednu ozaveščenosti o goljufijah! Pridružite se nam in nam pomagajte pri ozaveščanju in zmanjšanju vpliva goljufij in korupcije na slovensko družbo! Foto: Deloitte

Alice Behram iz Deloitteja se je spraševala, kaj lahko podjetja naredijo sama. Obstaja nekaj smernic in standardov za protikorupcijske dejavnosti, ki jih podjetja lahko uporabljajo za urejanje tega področja. Med njimi je najbolj znan model notranjih kontrol COSO, ISO 37001 in priporočila ameriških strokovnih organizacij AICPA / IIA / ACFE. Ti standardi vsebujejo nekoliko podobna priporočila za izvajanje protikorupcijskih ukrepov, ki izhajajo iz osnovne predpostavke, da morajo biti ukrepi sorazmerni in ustrezni. Seveda ta navodila sprožajo več vprašanj kot odgovorov. Kaj je primerno in primerno?

Zagotovo obstaja več dejavnikov, ki vplivajo na t. Jaz Tveganje za goljufije in korupcijo, kot so velikost podjetja, lokacija, industrija, struktura odjemalcev in distribucijski kanali, vendar kljub temu obstaja nekaj preprostih ukrepov, ki lahko imajo preventivne učinke. Govorimo o različnih oblikah usposabljanja, uvedli smo ločeno linijo za prijavo sumov goljufij in pred udeležbo preverili znanje tretje osebe. Seveda ni celovitega sistema za preprečevanje goljufij, zato morajo biti dejavnosti usmerjene v odvračanje. Protikorupcijski ukrepi zahtevajo predvsem močnega sponzorja na ravni višjih vodstvenih kadrov, ki bo zagotovil ustrezno mobilizacijo virov in stalno podporo temu projektu.

Ukrepi se morajo nadaljevati in jih uskladiti, saj od izvajanja ni mogoče pričakovati, da bo program deloval sam. To je pogosto največja napaka in zakaj se dobri nameni končajo kot sporočilo na papirju, brez dejanskega vpliva na vedenje ljudi. Nenazadnje je še vedno človek tisti, ki je storil to dejanje, in bolje je, da se zaposleni učijo v duhu etičnega delovanja. “Načela integritete, kot so poštenost, pristnost in skladnost, morajo biti del naše korporativne kulture.” Na koncu je dejal Alish Behram, Deloitte Slovenija, jih je treba poučiti kot temeljne vrednote in vedno so tam, da vodijo naše odločitve.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here