250 tisoč Slovencev bo do srede na račun dobilo visoko nakazilo

0
391

Ljubljana – Finančna uprava RS bo do sredine 29. maja na bančni račun poslala osebe, ki so v začetku aprila prejele medijski račun.

V prvem obroku je 953.000 davkoplačevalcev prejelo informativne račune, od katerih jih bo 249.905 (26,2%) prejelo do srede. Skupno bo krzno vrnilo 64.567.979,56 EUR v tej tranši, kar pomeni, da bo povprečni znesek znašal 258 EUR.

Več davkoplačevalcev bo morala plačati dohodnino do srede. 307.570 (32,3 odstotka) zavezancev bo moralo plačati v povprečju 150 evrov, oziroma 46.170.043,43 evrov za leto 2018.

Naslednje, torej končno plačilo informacijskih računov, bo poslano 31. maja 2019.

V čem je bistvo vaših problemov, o tem ne pišete, ampak mislim, da to ni najpomembnejša stvar. Bolj pomembno je, kako se medsebojno prepletajo obnašanje in kako so do sedaj ukrepali, da bi rešili svoje probleme in organizirali svoje odnose. Kot se zdi, ni bilo nič storjenega v tej smeri. Niste razmišljali o tem. Žena predloži ločen dopust in razlog za njeno željo, da bi jo ustrahovala in jo ogrozila.

Doslej ne jemljite pripomb svoje žene resno. Nisi je niti poslušal. Torej ne veste, kaj želite, tudi če ste prepričani, da ste ga poskušali razložiti. Prišli ste samo iz sebe in svojih čutov in verjeli, da če se vaš odnos in življenjski slog pojavita, se morate počutiti enako. Ne razume, da to nisi ti. Ženska je samostojna osebnost z lastnimi lastnostmi in edinstvenostjo, ne s klonom.

Tudi nemški filozof Friedrich Nietzsche je opozoril na zanimivo temeljno nerazumevanje ljubezni, ki smo ji bili priča danes. Po njegovem mnenju morate razumeti razliko med človekom in božansko ljubeznijo. Prvo podrejanje je razdeljeno in hkrati popolno in varljivo. Drugi prezira in ljubi, hkrati pa leži ljubljeni, vzhaja.

Prvi krik, potem zgodovina v Tundri

Vsak, ki stoji na robu brezna, gleda vas v oči in polovico krika vam pove, da boste storili vse, dokler ne boste umrli, in vedno boste zvesti, nato pa nenadoma pomislili pred pričakovanim tragičnim koncem, in v tindru v tajnosti, datiranje ne spozna druge osebe v božansko kategorijo. Najbližja stvar je človek, ki ni le prijeten in vedno rešen, ampak morda hinavski, a pozna tudi najbolj grenke vrste grenkih čajnih črvov, ko iskreno verjame, da lahko stori čim več, da okrepi vašo iskrenost, pogum in iskrenost.

Izgubili smo občutek, kakšne denarne dajatve in kaj ga bo prizadelo. Toliko, da ženska, ki ji je pred nekaj leti dala čudovit obroček s kamnom v senci svojih oči, ne čuti čustva, ko jo zdaj vidi. Mogoče slabše – torej ne spoštuj.

Od samo-prevare do odvisnosti

Seveda je treba obup razumeti kot močno zažgano začimbo, ki jo lahko v ljubezni uporabimo le redko, vendar nikakor ne premišljeno, sicer lahko naredimo več škode kot koristi. Ne samo za ljubljeno osebo, ampak tudi za mene. Intenzivno nasilje, fizično ali psihološko, celo ponavljajoče, je nesprejemljivo, ker ubija in ugaja življenje in tako komajda prispeva k osebni rasti in napredku.

Razredčevanje drugega z negativnimi pripombami je pogosto še posebej uničujoče, ko gre za samo-zavajanje in prehod na zasvojenost in druge bolezni. Kdor ne pozna ali ne želi skrbeti za svoje zdravje in dobro počutje, ne bo toleranten do drugih ali jim pomagal na poti sreče.

Ljubezen do pametne ženske

“Najbolj zanesljiva pomoč proti samopoškodovanju moških je pametna ljubezen do žensk,” je dejal Nietzsche, ki pravi, da je najpomembnejša odgovornost negovanje dobrega partnerstva, zato boljša družba temelji na ženskah. Kako se kaže sodobna ženska, ali je v njej več ali manj moči kot enkrat? V vsakem primeru, ne sme dovoliti, da je veliko psiholoških dokazov imajo enak učinek tudi, da bo nekdo drug nespoštljiv, tudi v sanjah! Ženske pogosto razumejo vse razlike v družinskem krogu in v zasebnem partnerstvu kot kaznivo dejanje nasilja v prvem razredu. Morda smo izgubili tudi občutek, kakšne denarne dajatve in kaj bo storil. Do te mere, da je ženska, ki ji je njen mož pred nekaj leti dal čudovit prstan s kamnom v senci njenih oči, zdaj ne čuti čustev. Mogoče slabše – torej ne spoštuj. Posledično postane najprej bog, ki zavrača človeka, in na koncu je samo suženj oblegel v svoje tečaje in frustracije. Dokler ideja ne izvira iz njega, je podobna tisti, ki so jo napisali cesar in poveljnik Mark Aprielius: “Ne zaslužim si, da bi se mučil, ker nikoli nisem storil tako odvratnega do svojega soseda.” Obožuje ga in ve, kaj naj stori. Naj se prilagodi, kar je mogoče, sicer boste odšli čim dlje. Z ali brez vijakov.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here