AKTUALNO: Klemen Slakonjo sporočil žalostno novico!

0
680

Eden najbolj znanih slovenskih komikov, Kleiman Slakon, se že dolgo pripravlja na prihajajoče koncerte v Ljubljani in Mariboru.

Najprej je bilo treba koncert odpovedati v prestolnici Štajerske, očitno pa bo v Ljubljani potekala slovesnost.

Na odru v dvorani Tivoli se je moral pridružiti legendarnemu igralcu in humoristu Juriju Zrnecu.

Kliman razkril oboževalce socialnih omrežij:

Po končanem koncertu v Mariboru, zaradi koncerta Hala Tivoli, sem bil zelo zadovoljen z velikimi koncerti in želel sem vse pripeljati na višjo raven, vendar je jasno, da namesto petja s skupino Big Band, jaz bom zgrabil največjo pesem iz kraljestva ledu s tamariskom. Hvala vsem in vsem, ki so želeli kupiti vstopnice. Če želite povrniti svoj denar, ga vrnite na mesto nakupa, iz katerega sem ga kupil. Obljubim, da bom še bolj delal, da se uprem in upam, da vas vidim 29.6 V Portorogu, Imamo čist, čist in čist končni koncert z Big Bandom RTV Slovenija.

Klemnu želi uspešno okrevanje in hitro vrnitev v gledališče.

Sredi marca je v srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani potekalo zadnje tekmovanje pred koncem velikega meseca kulinaričnega projekta Tuševa zvezda, kjer učenci in srednji in odrasli študenti v Sloveniji drug drugemu gredo na hrano in turizem ter predstavljajo splošni poklic. Zaključnega tekmovanja bodo obiskovali srednješolci za prehrano in turizem v Ljubljani, Selju, Novem mestu, Radovljici, Radensee in dijaki Bleda in Maribora.

Ljubljana dirka
Skupine dijakov srednjih šol za prehrano, turizem in dijake so se preselili na tri predhodne izpite, posamezni zmagovalci pa so bili vključeni v zaključno tekmovanje. Med ekipami, ki so sodelovale v svetovnem pokalu, sta bili najboljši dve vrsti poražencev v prejšnjih igrah. Ob zadnji predkvalifikaciji na Visoki šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani je Srednja šola za gostinstvo in turizem Seljie, ki je postala zmagovalec Blatter Zlatorjug in Gimnazije za gostinstvo in turizem, osvojila drugo mesto pri kravi Plate Valley.

Zlatorog je zadovoljna
Coxman Nick Sovic in Marco Stocklas sta sestavljala natakar David Volavčik in vodnik igaiga Rakun iz srednješolske ekipe restavracij in turizma Selge, ki je prepričala žirijo Zlatorogovega odbora v Ljubljani. Želeli so predstaviti območje Lascauxa in navdihniti z jedjo v najbolj znani šelak proizvodu – pivu. Gostje za mizo lahko bolje spoznajo Laskove pivovarne in turistične tradicije, ko čakajo na hrano. Na tem področju je že leta 1825 delovala prva tovarna piva, nekaj let kasneje pa se je začela zgodba o turističnem Lasku.

Pravzaprav so bili termalni vrelci v Laškem znani že v rimskem obdobju, temelji modernega turizma so bili zgrajeni med gradnjo južne železnice, ko se je gradbeni direktor Leopold Rudel, termalni vrelci in se odločil za gradnjo zdraviliškega kompleksa Fawwar, odprt leta 1854 po imenu Cesar Franz Josef Lachko. V upanju, da bo cesar obiskal cesarja, je bila zgrajena cesarska tuš kabina, ki je še danes vidna.

Priložnost za mlade
Celotno tekmovanje poteka pod okriljem Združenja kuharjev in sladic Slovenije pod vodstvom Tomaya Fozilja. Ocenjevalno komisijo sestavljajo priznani slovenski kuharji in kuharji. Organizatorji malih kulinaric želijo preko tekmovanj predstaviti javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, hkrati pa jih spodbujati v prvih korakih v poklicnem svetu. Natečaj temelji na pripravi regionalnih jedi in spremljajoči zgodbi, ki se nanaša na izgled jedi, lokalne značilnosti, zgodovino in kulturno dediščino.

Končno tekmovanje bo potekalo med osmimi ekipami v aprilu, ki bodo predstavljene z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in njegov pomočnik pripravita jedi, natakar pa jih bo predstavil in turističnemu vodniku priskrbel lokalno zgodbo. Tuš bo postal ena od prvih dveh ekip, ki se bosta pomaknila v pripravo in dostavo barvnih regionalnih sladkarij.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here