FOTO: Tako sta mesece po koncu snemanja videti brata Hafner

0
290

Slovenija Brat, Jasper in Jaca Hafner, med junaki razstave, je Lubizin doma pridobil veliko zanimanja in slave. Mnogi Slovenci so se smejali s svojo preprostostjo in edinstvenim humorjem. Aprila smo na našem portalu razkrili, da bo Jaka letos postal očka (po naših informacijah bi se morala Ana roditi kmalu po vstopu v Gašperjevo predstavo).

Nekaj ​​mesecev po koncu koncerta sta se Jasper in Gaka ponovno pojavila v javnosti, kjer sta podprla dobrodelno delo Deželaka junaka v Lukovi pritožbi. Direktor šole je izkoristil priložnost in fotografiral z znanimi kmeti.

Malo ste se spremenili, kajne?

V prihodnosti obstaja možnost, da bodo ponudniki vsebin in trgovske ponudbe nosili naš promet, vendar bodo v naših potovalnih navadah zagotovo močnejši.
Če bomo še naprej trdili, da je sprememba edina konstanta, je danes čas za spremembo mobilnosti. Čeprav je mobilnost postala zelo pogosta in široko uporabljena tema, se je preoblikovala iz vozil v podatke o aplikacijah, vendar večina resnično obetavnih sprememb (zaenkrat) živi le na PowerPoint predstavitvah.

Vedno je prišlo do sprememb v načinu prenosa ekonomskih, socialnih in političnih učinkov in obratno. Prihod avtomobila, predvsem avtomobila, dostopnega širši množici, razen mest, vasi in kratkih razdalj. Poleg novega poslovnega modela veleprodajne proizvodnje, ki se je začel uporabljati tudi v drugih panogah, je spodbudil rast masovnega turizma. Nizkocenovni letalski prevozniki so povečali število turistov, ki potujejo daleč stran. Neugodnih vplivov na okolje zaradi stalnega povečanja števila avtomobilov v sedemdesetih letih, ko je Rolls-Royce predstavil svoje legendarne modele, ni bilo nobenega razmišljanja. Danes je to prvi problem, ki avtomobile, nove konkurente in dopolnilne industrije prisili, da pospešijo iskanje rešitev.

Potrebne naložbe v javni prevoz
Čeprav je elektrifikacija in skupna raba avtomobilskega parka zelo privlačen model za uporabo avtomobilov in težave z mobilnostjo, izzivi avtomobila sploh niso rešeni. Problem onesnaževanja je treba rešiti s povečanjem števila potnikov v javnih in velikih prevozih.

Ko pridete iz avtomobila, ne boste končali v veliki trgovini. Ena izmed najhitrejših rešitev v Ljubljani za to je integrirani potniški promet, platforma, kjer potniki organizirajo pot od točke A do točke B in izbirajo med različnimi načini prevoza. Za potnike bo pomembna samo cena in čas, kar je za stranke bolj zabavno, saj ne bo treba pregledati različnih spletnih strani ponudnikov storitev: železnice, dolge avtobuse, lokalne avtobusne linije. Dobri smo tudi pri uvajanju koncepta “park in vožnja z avtobusom” (park in vožnja). Trenutno se tak park nahaja v Viču in nrnučah. Cilj Ljubljane je podaljšati rumeni pas vzdolž vseh vpadov, da bi dobili pravi pomen te rešitve. »Vsak dan v Ljubljano prihaja od 120 do 150.000 avtomobilov, kar pomeni, da oseba, ki vozi iz Maribora v Ljubljano, pogosto stoji v Lokovici v stolpcu na vrhu prometa, a do cilja je potrebno štirideset in štiri minute. “Aving Lab, vodilna raziskovalna ustanova in zasebno podjetje, ki išče nove koncepte mobilnosti, bi morala razmisliti tudi o tem, da si vzamemo čas, ko lahko med vožnjo z avtobusom opravimo druge stvari,” je dejal Daniel Avdajic, direktor Av Living Lab, .
»Da bi zgodba delovala, se morate soočiti z vsemi izzivi javnega prevoza. “Javni prevoz nima dovolj finančnih sredstev za posodobitev in razširitev linij, od katerih jih je večina subvencioniranih, velik problem pa je zamenjava voznikov avtobusov v času gripe, ko so nekatere linije zaradi bolniške odsotnosti iz uporabe. Samo modernizacija bo začela z nami, čeprav nekateri že delajo na plinu, vsi čakamo na elektriko. ” Ti bodo spet prinesli svoje izzive. Električna energija bo treba priključiti na bencinske črpalke. “To pomeni, da moramo v Bežigrad usmeriti en megavatni kabel, kar ni tako preprosto, da bodo potrebovali gradbena dovoljenja, izkopavanja, gradnjo in podobno, kar bi lahko trajalo tri leta.”

Ta zgodba temelji na pametnem mestu in inteligentnem prevozu do vsake od svojih zmogljivosti, vendar je pomembno, da država, občine, proizvajalci in proizvajalci spoznajo, da se koncept mobilnosti spreminja “proti združevanju in usklajevanju različnih vertikalnih vezi, ki so obstajale doslej”.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here