FOTO: Voditeljica Ana Tavčar svoje sledilce segrela s fotografijo v kopalkah! Poglejte kakšno postavo ima lepa Ana…

0
570

Nenazadnje ji je bil dopusten tudi privlačen voditelj jutranjega programa na slovenski televiziji.

Za nekaj časa sem odložil njeno delo in odšel na plažo.

Njeni privrženci niso razočarali.

Na spletnih mestih za družabno mreženje so bile objavljene fotografije njenih počitnic.

Resnična lepota, ki nas je tudi navdušila s svojo privlačnostjo in idealnim videzom.

Želimo ji lep in prijeten dopust. Seveda, dodatne slike ne bodo zaščitene.

V zadnjih letih, na policah trgovin, ki vsebujejo kozmetiko, obstajajo tudi tisti, ki naj bi svoje lase zaščitili pred soncem.

Ker so vpisani na embalažo, naj bi bili pred lomom zaščiteni pred sušo, preden so konice razcepili, tako da so svetli, močni in zdravi pod vročim soncem. Toda ali so ti izdelki resnično učinkoviti in sploh smiselni?

Nekateri odgovori na ta in podobna vprašanja so našli pri dveh strokovnjakih za nego las v Huffington Postu.

Za začetnike: zapleteni so zaradi nečesa in oba mislijo, da če zaščitite kožo pred soncem, morate imeti tudi lase.

Zato, ker jo kot modno oblikovalko New Yorka Laura Dyer postavlja pod vpliv sončne svetlobe, odpre površino las in tako hitreje in lažje izgubi vlago in z določenim odstotkom barve melanina:

Ker barvanje las v salonih ni poceni, so prevlečeni lasje več kot primerni za zaščito z uporabo pripravkov, ki zagotavljajo, da kljub sončnim žarkom nadaljevanje določene barve ni Obstaja dvom, da so ti izdelki bolj dostopni kot pogosti obiski salona. ”

“Sonce uničuje obstoječe beljakovine, kar pomeni, da postane krhka in konice se začnejo deliti,” pravi.

Vsi izdelki niso enaki

Toda preden zaščitite svoje lase pred soncem, oba oblikovalca poudarjata, da ti izdelki niso vsi enaki. Obstaja razlika med temi s SPF (zaščitni faktor za sonce) in izdelki iz UV filtrov.

SPF je običajno povezan s kremami, ki ščitijo kožo pred sončno svetlobo. Vendar pa se ponaša tudi z nekaterimi izdelki za zaščito las.

“Pravzaprav jih je mogoče zaščititi z lasmi in lasiščem, ki se v tem smislu pogosto ignorirajo in so zato pogosto žrtve opeklin,” je dejal Dyer.

UV-zaščiteni izdelki za nego las delujejo nekoliko drugače: površina las ustvarja plast, ki ščiti površino dekoracije glave, vendar nima vpliva na lasišče. Zaradi zaščitne plasti ščiti lase pred prekomernim sušenjem, lomljenjem in delitvijo konic, zagotavlja dodatno vlago in se pogosto dodaja vitaminu E, ki hrani tudi lase. Kljub vsem tem učinkom ne varujejo lasišča, zato – če jih uporabljate – je primerno nositi klobuk.

Ali so ti izdelki smiselni za uporabo?

Če želite svoje lase obdržati lepo in zdravo vse poletje, je pametno, da jih zaščitite pred močnimi poletnimi sončnimi žarki, ki so še posebej priporočljivi vsem, ki barve lase, ker je bolj dovzeten za negativne učinke sončnih opeklin kot sintetična naravna barvila. Zaščita lasišča z ustreznim zaščitnim faktorjem je zanemarljiva.

Po mnenju Klontzove morajo biti lasje zaščitene tako skozi celo leto kot tudi koža: “Poškodovane lase, za razliko od kož, se ne odzivajo na bolečine ali opekline, kar ne pomeni, da je zdravo, zato ga je treba zaščititi skozi vse leto v času, ko je sonce močnejše. , Se morate zaščititi pred njim in ohraniti njegovo barvo, teksturo, gostoto in zdravje. ”

Nedvomno se zavedate, kako pomembna je ustrezna zaščita pred sončno svetlobo, vendar ne glede na to, kako ste navdušeni, se lahko hitro zgodi, da sonce povzroča preveč. Skorja postane rdeča, na njej se pojavijo mehurčki in končno začnejo lupiti.

“Kako se čim prej znebiti neprijetnih posledic,” je povedala Margaret Wadez iz Zdravstva žensk.

Zakaj piling kože?

Tako telo pospeši odstranitev poškodovanih celic kože. Ker opekline niso nič drugega kot škoda za množico, je pomembno, da prizadete plasti čim prej odstranite.

Zakaj? Daljša koža ostane, večja je verjetnost, da se celice razvijejo v rakaste tvorbe. Torej je to nekakšen obrambni mehanizem organizma. Kako mu lahko pomagaš?

Privoščite si hladne prhe

“Ko se koža začne luščiti, traja približno štiri tedne za popolno okrevanje,” pojasnjuje dermatolog in dodaja, da je treba pri opeklinah pospešiti in zmanjšati vnetje ter ublažiti negativne učinke v globokih slojih kože.

Prvi korak k temu je hlajenje s hladnimi tuši.

Spodaj poskusite držati vsaj deset minut in pazite, da bo vaša telesna temperatura nizka. Samo umijte vodo pod prho, ne drgnite kože, ne dobite več škode.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here