NENAVADNO: Kaj se je dogajalo za hrbtom Slavka Bobovnika med vodenjem Milijonarja? Bobovnika pa so gledalci močno napadli…

0
1472

Njegovo vodenje je opisal kot zelo ne pomembno in mnogi so na njegovem mestu videli Jonasa ali kakšne druge stripovske zgodbe, do katerih bi se zatekla.

Zanimivo je tudi, da denarna lestvica raste zelo počasi. Za 10 vprašanj, na katera je odgovor pravilno, tekmovalec prejme samo 1.200 €.
Med predstavo je bila tudi zanimiva “kiksa”. Med branjem vprašanja se je Bobovnik nenadoma dvignil s sedeža, se ozrl nazaj in nehote sedel na stol in nadaljeval branje. Kaj se dogaja za njegovim hrbtom?

Veste, ne “kaj, pustite, da milenijec …” To pomeni, da govorimo o mlajši osebi in veliko časa uporabljamo mobilni telefon za besedilna sporočila, poslušanje glasbe, itd., Vendar ne za telefonske klice.

Morda misliš, da smo celo dan hodili po naših tole torte, člani iste generacije: notranja GENERACIJA? Razmislite, koliko časa imate v zadnjih nekaj dneh za preživetje zunaj. In odgovorite pošteno, brez izgovorov in polepšanja.

Raziskave so pokazale, da moderni moški porabijo 90% svojega časa v zaprtih prostorih. Znanstvene raziskave v zadnjih desetletjih vse bolj razkrivajo negativne učinke sodobnega in stabilnega življenja doma. Omejena količina svežega zraka in dnevne svetlobe lahko negativno vpliva na razpoloženje, spanje in zmogljivost v nezdravi notranjosti, ki trpi tudi naš dihalni sistem.

Govoriti glasno, koliko zabave, kako jesti zdravo, sodobna tehnologija omogoča prilagojene korake in utrip … vse z namenom maksimiranja, da smo v dobrem zdravju. Ampak to počnemo doma.

Dober zrak je prav tako pomemben kot zdrava hrana.
Zrak v vašem domu ali na delovnem mestu je sprva enak kot zunanji zrak, z enakim onesnaževanjem kot na prostem. Zdaj dodamo kontaminante, ki se širijo iz strupenih snovi v prostor. Gradbeni materiali, detergenti, pohištvo, plastika, igrače itd. Dodajte dejavnosti ljudi, kot so kuhanje, osvetlitev sveč, sušenje perila v zaprtih prostorih in tako naprej. In ne pozabite še na kaj, kar počnemo vsak dan: dihajte! Tradicionalna družina s samo štirimi člani vsakodnevno vdihne v ozračje za približno 1.800 litrov ogljikovega dioksida in 10 litrov vode.

Kakšni so učinki? Slaba kakovost notranjega zraka povzroča simptome, kot so draženje očesa, nos, grlo, glavoboli, omotica in utrujenost. Dolgoročni učinki so lahko hujši, na primer bolezni dihal, astma, kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOPB) in bolezni srca. Ljudje, ki živijo v vlažni hiši ali plesnem domu, imajo 40-odstotno večjo možnost za astmo. Približno 2,2 milijona Evropejcev trpi zaradi astme zaradi neustreznih življenjskih razmer.

Dnevna svetloba je pomembna za razpoloženje
Dnevna svetloba je fiziološko in psihološko pomembna za zdravje ljudi. Bilo je celo svetlo, da so antidepresivi učinkoviti. Kanadska študija iz leta 2016 je pokazala, da je svetlobna terapija pri zdravljenju nesezonske depresije učinkovitejša od mnogih tablet.

Kaj je svetloba za gledanje in gledanje RYTHEM CIRKADIANI? Za vizualni sistem potrebujemo veliko manj osvetlitve kot aktivni dnevni ritem. Za večino vizualnih opravil zadostujejo običajne notranje izpostavljenosti med 300 in 500 luksi, ne pa za stabilno delovanje naše notranje biološke ure.

Nočno osvetlitev tal je podprta ponoči. Znanstveni tečaji za spodbujanje dobre kakovosti spanja so prav tako znanstveno potrjeni. Dnevna svetloba je glavni vir, ki ga človeška ura uporablja za nadzor cikla spanja in budnosti. Da bi zagotovili dobro spanje, potrebujemo veliko dnevne svetlobe podnevi in ​​ponoči temno.

Če želimo razbremeniti ali obrniti naraščajoče zdravstvene težave, kot so motnje spanja, sezonska depresija, astma, kronična obstruktivna pljučna bolezen, bolezni srca in sladkorna bolezen, se morate tako prilagoditi njihovemu vedenju kot tudi notranjemu. Ne gre samo za zdravje posameznikov, ampak tudi za zdravljenje in nizko produktivnost.

Zavedajmo se naše okolice in dela, da je življenje v sebi zdravo, srečno in produktivno. Nekatera dejanja so lahko zelo preprosta, drugi zahtevajo več predanosti in denarja, vendar je vredno razmisliti o vsaki osebi zgolj.

Redno prezračevanje zaprtih prostorov
Dovolj, da odprete okna v sobi od 2 do 3-krat na dan za nekaj minut, da hitro izmenjujejo zrak. Pri tem se pohištvo in stene ne ohladijo in ne izgubijo toplote. Na trgu so na voljo okna, ki se samodejno odprejo in blizu potrebam sevanja.

Dovolj naravne svetlobe

Dijaki so dosegli 15% boljše rezultate pri testih Luminous Spotlight. To kaže na pomen naravne svetlobe doma in doma. Ne pozabite na otroške sobe, kjer otroci preživijo veliko časa v svojem življenju

Zgradbe morajo biti zasnovane tako, da zagotavljajo zadostno dnevno svetlobo in jih mešajo z našim 24-urnim dnevnim ritmom. Dnevna domača zasnova omogoča življenje v harmoniji z naravo in se prilagaja spreminjajočim se dnevnim in sezonskim razmeram ter zagotavlja zaščito pred škodljivimi snovmi.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here