ŠOK: Nas bo po žepu udaril višji RTV prispevek? Poglejte kaj se dogaja..

0
62

© LJUBLJANA – Nogometaši iz Tabore iz Se ofane se bodo začeli pripravljati na novo sezono Telekoma Slovenije (polno ime kluba je Cherrybox 24 Tabor Sežana). Prvo zmago v ligi po 10 dolgih sezonah je osvojila kvalifikacijska tekma za prvo Gorico (2: 1-0: 0), ki je prvič padla v samostojni Sloveniji na najnižji ravni konkurence. Rdeče-črna barva Siene, ki jo vodi strateg Ljubljana André Razder, bo med edinimi predstavniki na Primorskem. Vstopijo na višji položaj z drznimi ambicijami, med drugim pričakujejo, da bodo proračun podvojili za 700.000 evrov, toda na koncu mora biti odločilna sila ekipe, ki jo je treba posodobiti v nekaj tednih, končana, da bi se izognili boju za preživetje v prvi fazi. Kot prvo promocijo je Sianchi od drugega kroga vodil v vratarja Radomille Davida Adama, ki je trajal 25 let in je odraščal na šoli Cooper Football. V Bonifici je opravil prvi Mammudski križ, kasneje pa tudi v Dečanovem Jadranu.

Bravo je 400.000 evrov

Od drugega kroga prvakinje kampa Brava so poročali, da je proračun približno 400 tisoč evrov in da bodo razmere zagotovo zahtevale dodatna sredstva. Ljubljančani so novinci v najmočnejši konkurenci, Stadion ZAK v Spodnji Šiški pa ni odličen primer licenčnih standardov, ki zahtevajo dodatne stroške za rumeno in modro. V Murski Soboti imata dva nova oddelka, ki sta z dobrim milijonskim proračunom dosegla evropsko tekmovanje, čeprav sta pred letom igrala v drugi ligi. Zahvaljujoč dobro organiziranosti, logistiki, podpori in odličnim trenerjem, je Ante žimundža, ki je spretno zgradila visoko kakovostno in homogeno ekipo, sposobna nadomestiti finančni primanjkljaj v primerjavi z bolj premožnimi konkurenti.
Seljani spodbuja iskrenost
Četrti najmočnejši igralec v Serie A je do poletja 2022 podaljšal pogodbo z drugimi igralci – z veznim igralcem Jacobom Novakom in krilatom Dannyjem Straussom. Pred poletjem leta 2022 sta sodelavci Dušan Kosić in gostitelj Dušan Stojinović razširili sodelovanje. Profesionalno vodstvo je okrepil nekdanji vodja slovenske ekipe Robert Corren, ki bo koordinator mladinske šole in njenih članov.

Za Slovenijo Maribor nadaljuje tuširanje z vijoličastim denarjem, ki je bil izločen iz četrtfinala Mozerja 4-0 v prvi tekmi, z lahkoto je določil proračun prve ekipe v višini 4 milijonov evrov, ki se lahko še vedno poveča, odvisno od evropske uspešnosti. Drugo mesto v teži blagajne je Olympia Ljubljana, toda predsednik Milan Mandarič je v pol leta premagal stroške in pogodbe igralcev, s tem pa tudi kakovost ekipe. Zelena in bela bo v novi sezoni začela z največ trimilijonskim proračunom, kar se lahko zmanjša ali poveča v skladu z Mandrićevimi potezami, kar je še vedno neprijazno za novega direktorja Olimpije. S proračunom v višini približno 2 milijona evrov se usmerja v novo bitko za Evropo z milijonom dolarjev, sledijo ji klubi (Alumeng, Rodar, Triglav, Moura, Tabor in Bravo), ki imajo proračune od 400.000 do 800.000 evrov.

Čas je za poletne športe v vodstvu, vendar v železnem mestu z okolico, tempo igre z rešetkami in desko spet v središču pozornosti. Kot pogosto, v zadnjih letih, oboževalci ugibajo prihodnje klubske načrte, ki ostajajo brez strateških potez za naslednjo sezono.

Junija je klub objavil letno skupščino, vendar datum še ni določen, ker še vedno ne uživajo obnovljivega upravljanja, ki je potrebno za sezono 2019/20. “Ne želimo ponoviti lanskoletnega scenarija, ko smo generalno skupščino hitro izvedli, bojkotirali smo brez rešitev, potem pa smo se morali spet srečati … Zdaj resnično želimo biti pripravljeni na konkretne poteze za nadaljevanje naše zgodbe,” Angela Bogar, 2013/2014 Vodja železarne, ki želi to vlogo postaviti na enega od kalifov.
Jesenice pod vodstvom Pogačarja v petih sezonah je bil trikrat najboljši igralec v Sloveniji. Zadnja sezona ni prinesla veliko navdušenja med vojsko privržencev, saj so v pokalu in na koncu državnega prvenstva Ironmen izgubili veliko bitko s svojimi tradicionalnimi nasprotniki iz Ljubljane, v alpski ligi pa ni ponovitve polfinalov.

Ni pričakoval, da bo poudaril najpomembnejšo vlogo pastirjev
Eden od korakov je nakazoval prihod Marcela Rodmana kot trenerja: človeka z izjemnimi ledenimi izkušnjami, ki ga je igralec v najmočnejši padni ekipi v zadnjih dveh desetletjih, v sezoni 2006/07, izbral za tujega in kapitana. Ekipa, ki je bila prej zaspana in trdna, se je zbudila in imela ambiciozne načrte za naslednjo sezono, a ko ni pričakoval jasnejše vloge za upravičence in skupnost, ni več hotel slediti novi zgodbi v Podmežakli.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here