TRAGIČNO: Namesto pred oltar, v poročni obleki na zaročenčev grob!

0
623

Očitno se ta revni mož ni mogel poročiti.
Američana Jessica Budgett in Kendall James Murphy sta bila srečen par in sta se zapletla.
Toda Jessica je padla pred grobom svojega zaročenca. Če jih ne bi ločila kruta usoda, bi se tisti dan dvignili pred oltar.

Kendall je bil pogumen gasilec in je umrl v prometni nesreči, ki jo je zakrivil njegov prijatelj Colby Blake. V avtomobil, ki ga je vozil, je udaril s tremi drugimi vozili. Kendall je na kraj prišel s svojim avtomobilom. Blake ga je oblekel na zadnje sedeže in ga izrinil.
Umrl je na koncu incidenta.
Jessica je posnela več fotografij čevljev svojega zaročenca z noto v spomin svojega zaročenca.

Jessica, ne glede na tvoj način, vedno sem s teboj. Z ljubeznijo je vaš angel varuh, Kendall James.

Fotografije so bile posnete v studiu fotografije Loving Life Photography in objavljene na njeni Facebook strani.
Res žalostna zgodba. Spoštujmo naše ljubljene, se zabavajmo. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi v naslednji minuti

Kako hitro ali kadar koli so na voljo bolnikom v Sloveniji od datuma sprejetja novih zdravil s strani pristojnih agencij, kot sta ameriška uprava za hrano in zdravila in evropska agencija EMA? To je vsekakor najpomembnejše za vse ob naraščajočih opozorilih o visokih cenah zdravil, tveganju pomanjkanja in včasih zaskrbljenosti glede dejanske učinkovitosti nekaterih zdravil. Nenazadnje, kakšno breme za naše zdravstvene storitve in kaj lahko pričakujemo v prihodnosti.

Skratka, Slovenija je nekoliko uvrščena sredi drugih evropskih držav, na primer Skandinavije, ki bi jih radi vzeli za primer. To velja tako glede hitrosti novih drog, ki prihajajo na naš trg, kot tudi glede naše razpoložljivosti, prim. Svetovalna skupina za rudnike. Jurij Forest, predstojnik oddelka za zdravila na Zavodu za zdravstveno zavarovanje (ZZZS).
“Če se omejitev strogo držimo, bomo sprejeli manj zdravil in si prizadevamo, da bi sprejemali življenjske odločitve v največji možni meri.” Zahteve za nova ali navedena zdravila se ocenjujejo v skladu s kliničnimi, etičnimi in javnozdravstvenimi standardi. Vsaka od njih ima na kliniki podrobnejše opredelitve, ali je to edino zdravljenje določene bolezni ali obstajajo vzporedne klinične študije ali pa se ocenjujejo rezultati različnih skupin zdravljenja.
Na ZZZS so izvedli pionirski projekt, ki nudi kliničnim farmacevtom kot svetovalce zdravnikom in pacientom, pravi Jorge Forest, vodja farmacevtskega oddelka.

Koliko za leto kakovosti življenja?

Ekonomski standard pri nas je razdeljen na dve kategoriji glede na to, koliko stane zdravljenje pričakovanega števila bolnikov na proračunu in kakšen je strošek zdravljenja za leto, pridobljeno iz dobrega življenja pacienta. V ta namen se uporablja mednarodni standard QALY. V Sloveniji je bil določen najnižji znesek 25.000 EUR na QALY. Vendar pa lahko ti stroški znašajo 100.000 evrov za leto kakovosti življenja za enega ali več pacientov. Kot prvi zdravnik so te meje teoretično postavljene od 1 do 3 odstotke BDP na prebivalca v vsaki državi, kar pomeni med 25.000 in 75.000 dolarjev. Tudi tu se praksa razlikuje po Evropi. Na Nizozemskem imajo veliko pragov, največji znesek v onkologiji znaša okoli 70.000 evrov in veliko manj za manj zahtevno zdravljenje. V resnici je v onkologiji redko zdravilo za enega bolnika cenejše od 40.000 evrov na leto, vendar ta znesek lahko preseže več kot štirikrat. Zdravila so običajno za redke bolezni draga, saj ta znesek doseže tudi 200.000 evrov ali več na leto za enega bolnika. “Če se strogo držimo omejitev, bomo sprejeli veliko manj drog in si bomo prizadevali sprejeti čim več življenjskih odločitev,” razlaga sogovornica.

Praksa skupnih tveganj v primerjavi s stroški zdravljenja bolnikov z novim zdravilom med proizvajalcem ali ponudnikom in motivacija, ki je običajno pri zavarovalnici, se za intervju zdi “zanimiva in težavna”. Pomembno je, da plačnik plača le za učinkovito učinkovito zdravilo, sicer mora proizvajalec ali ponudnik nositi stroške. Vendar pa se ta praksa, tako kot v Italiji, nanaša na vzdrževanje natančnih neodvisnih kliničnih evidenc in obsežnih upravnih postopkov, ali pa z ustrezno upravno podporo »nimamo«.
Ena od dragih, a pomembnih novosti, ki se je “dotaknila vrat Zavoda za zdravstveno zavarovanje”, je najnovejša terapija s celicami CAR-T. Več kazalnikov, nižje cene …

Na splošno so draga zdravila, zlasti na področju onkologije in imunologije, pomembna za pogajanja s proizvajalci ali ponudniki storitev za znižanje cen s širitvijo kazalnikov.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here