FOTO: Ste že storili kaj takega? Če vas dobijo, vas v prestolnici čaka kazen

0
473

LJUBLJANA – V lepem sončnem dnevu je bralec hodil po središču prestolnice, ko je stopil na pseče stolice. »Zakaj lastniki ne morejo pobrati iztrebkov za svoje pse, še posebej v središču Ljubljane? Zakaj jih ne bi kaznovali? Rekel je.

Preučili smo, kako so bili ti primeri organizirani v Ljubljani (MOL).

V Ljubljani mora lastnik psa ali skrbnik, ki ne zbira rac za svoje štiri prijatelje, plačati denarno kazen v višini 100 evrov. Kot nam je v pisarni župana pojasnila Vita Contic, je mestno vodstvo odgovorno za nadzor skladnosti z uredbo.

V praksi so po mnenju vladajoče Socialdemokratske stranke v sodelovanju s policijo in z redarstvom mesta štirikrat na mesec skozi vse leto potekale skupne protopolitične kampanje, ki so v skladu z določbami uredbe spremljali tudi z rednimi inšpekcijskimi pregledi na tem območju. Leta 2018 in 2019 niso bile naložene globe za netretirane pasje iztrebke.
Pet vrtov za pse
Kot je poudarila Konticeva, je Ljubljana prijazno mesto tako ljudem kot njihovim hišnim ljubljenčkom. Od leta 2007 je bilo v prestolnici zgrajenih pet vrtov za pse. Na Vilharjevi ulici (v severnem parku), v vasi Štepanjsko (v Pesarskem) v Kosezah Koseški bloki v ulici bratov Učakar v Šmartinskem parku in garaža na Clevelandovi ulici. “V regiji Tivoli in Vic smo imenovali tudi dva zunanja sanitarna WC-ja, na območju javnih površin MOL, ki naj bosta postavljena kot 234 kotičkov za pse, kjer se lahko lastniki psov znebijo nereda v pesih. , Od javnosti v zabojniku ali košari za odpadke za mešane komunalne odpadke. ”

Velika razlika v staranju je dejansko lahko prednost, kar dokazujejo resnične izpovedi parov, pri katerih je partner ločen deset let ali več.
Srca ne morejo biti poganjajo, včasih med njima izbruhne iskre ljubezni, ki jih loči velika razlika v letih. Čeprav so ti pari pogosto deležni obsodbe stališč in medsebojnih pregledov okolice, lahko le uspejo.

“Poznam veliko parov, kjer je razlika med partnerji 10 let ali več,” je dejal Rachel Sussman, strokovnjak za odnose.

“Pravzaprav uspeva in dokazuje, da to ni slaba stvar, vendar pa morate premagati več ovir kot tisti, ki so že leta blizu. Pomembno je v tem kontekstu, da je partner airsofta genialno podoben smisel za humor in idealno, Bolj zreliji od svojih vrstnikov, medtem ko so starejši, malo bolj otročji in se igrajo. ”

Toda kot je rekel Sussman, ni velike razlike v starosti. “Pomembnejše kot razlika v letih je število točk v lasti partnerjev.”

Da bi to dokazal, ima Insider deset parov, v katerih partner loči veliko število let in reče, da je v svojih odnosih srečen.

Kaj je recept za uspeh? To so njihovi nasveti.

“Mož je 13 let starejši od mene. Naše razmerje deluje zaradi zrelega vina, zrelega sira in resnih pogovorov. Govorimo o vsem, veliko smeha in se lahko hitro odpustimo. Vedno iščemo načine, kako zastaviti čim več vprašanj in poiskati rešitve, ki jih je mogoče zastaviti. Oba.

Glede spora ne zapre oči, vendar priznava, da nismo vedno na isti banki. Zavedamo se, da ne preživimo skupaj 50 let, in zelo veseli, da zberemo toliko srečnih spominov drug z drugim in z našimi otroki in nikoli kuhave, dokler ne zamerimo. «Lisa Albert 48 in 61 let.

“Med mojim možem in njegovim možem je 19 let, in ko smo se srečali, sem štel 40 in bil 21 let. Naš uspeh, ker sem bil sam sam prelil prepričanja, ki jih moram, ker sem starejši, pametnejši in pametnejši skupaj smo bili 14 let, poročeni in spoštujemo drug drugega. .

Res je, da obstaja večja razlika med nami kot partnerji iste starosti ali podobne starosti in da sprejemamo te razlike. Našli smo pravo ravnovesje med časom, ki ga preživimo skupaj, in trenutki, ki jih vzamemo zase.

Osebni prostor je po mojem mnenju ključ do našega uspeha. In seveda sprejemate in spoštujete drugačen pogled na svet in zaupate drug drugemu. Vedno vedno izstopajte za najboljše. “Carol 54 in Jay 35 let.

Vse je v kompromisu

“Z Jake smo bili par za 21 let in velika starostna razlika ni bila nikoli problem morda na začetku odnosa, čeprav sem vedno zrela za njegovo starost, mislim, da je to velika pomoč pri uspehu najinemu razlik, ki se pojavljajo: različni hobiji, različni načini reševanja problemov, \ t Različne komunikacijske metode, ki izhajajo iz naše osebnosti, niso dejstvo, da se razlikujejo glede na starost.

Te razlike se lahko sklenejo v sporu med partnerji, vendar se moramo naučiti sprejeti drug drugega, spoštovati in poudariti, da smo iskreni in odprti komunikaciji za kompromis. “42 Keith in Jake sta star 52 let.

“Moj 14-letni partner je mlajši od mene, vendar to med nami ni bilo nikoli vir polemik … in v meni to ni povsem relevantno.”

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here