GROZNO: Ne boste verjeli koliko letnega dopusta ima Igor Bavčar, ki je v zaporu! Kako je to lahko mogoče…

0
327

Koliko letnega dopusta imate?

Pred nekaj dnevi so fotografirali Igorja Pafkarja, ki je prosti čas preživel v Blanensko-Polju, kjer je lovil.

Afkar je zaradi njegovih dejanj prejel petletno kazen in mora vrniti 21 milijonov evrov. Pravi, da nima tega denarja.

Medtem ko uživajo kazen, je jasno, da je življenje zelo prijetno. Kot del brezplačne blagajne so ribe ulovljene ribe prejšnji vikend. Prosti izstop mu pripada štirikrat na mesec, lahko pa traja tudi do 53 ur.

Bavčar spada tudi v 24-dnevni letni dopust. Lani je obiskal Chalhue. Tudi uprava zapora v Dubu mu je omogočila udeležbo na dogodku ob obletnici maja.

Zaporniki lahko delajo ali se usposabljajo med prestajanjem kazni. Če zapornik dela polni delovni čas, ima pravico do dveh dni na mesec. Vsak, ki je izobražen, dobi dva dni počitka.

Tisti, ki delajo v zaporu, prejmejo denarno nadomestilo in tudi povračilo.

Ljudje se bojijo dejstva, da nekateri obsojenci uživajo proste dni več kot oseba, ki ni storila ničesar in ni delala za določeno običajno podjetje.

Res neverjetno …

Lobljana – Odbor KNOVS zaseda na zaprti seji, kjer sta na meji s Hrvaško privedena slovenska stranka in arbiter Simon Drenk in Jerneg Sekulak, da bi razpravljali o vprašanju prisluškovanja. Knovs je k pogovoru poklical tudi nekdanjega direktorja Save Andréja Rubnika.

Drenek in Skolik bi morala članom odbora predstaviti predstavitev o tem, kako so se pogovori, čeprav ne tam, zgodili, zlasti kako jih prisluhniti.

Aprila so javnost prišli do dokazov, da so prisluškovanje izvedli hrvaški obveščevalci, medtem ko je predsednik Knossov, Matty Tonin (NSi), napovedal oživitev preiskav Drenik in Sekolac.

Delegacija Tonosa, ki jo je vodil Tonin, je 10. aprila obiskala sedež v Suvi in ​​videla dokaze o prisluškovanju hrvaških telefonskih klicev, vključno s slovenskimi novinarji. Tonin je med drugim pojasnil, da so že 14. decembra 2016 – to je celo na prejšnji parlamentarni konferenci – dokaz, da je pogovore med Drenikom in Sekolcem izvedel hrvaški SOA.
Kaj je bilo navodilo Sove?
Kot direktor Sove med letoma 2007 in 2010 je Robertnik pojasnil, kako so bila navodila Kova naslovljena na Knovs, ker je Knovs želel pojasniti zgodbo iz leta 2009 in 2010, ko se je zgodba začela. Prvi je bil v pogovoru s člani odbora Rubnik, nato pa je Drenikova predstavila svoje poglede poslancem, nazadnje Sekolec.

Rubnik, po prihodu iz varne sobe Državnega zbora, ni hotel podati izjave za medije, kot da bi bil podvržen tajnosti.
Slika
Poslušajte Simona Drainka Foto: Joz Jo Sahadolnik, Delo

Pijača, ki jo je spremljal odvetnik, je bila zelo redka. Odgovorila je na vsa vprašanja, ki spadajo v pristojnost Odbora. Upala je, da bo “po srečanju končana vsa razprava o končnih vprašanjih, ki so se že končala z dobrim počutjem Republike Slovenije, in da je arbitražno sodišče končno odločilo o mejnem sporu s Hrvaško”.

Pogovori o pogajanjih v Dreniku in Sekolcu leta 2015 so povzročili velike zaplete v arbitražnem postopku za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško. Sosednja država je povedala, da je izšla iz operacije, ker je bila “nepovratno ogrožena”.

Arbitražno sodišče je po zamenjavi slovenskih in hrvaških razsodnikov, ki so odstopili leto kasneje, odločilo, da je Slovenija s temi pogovori storila prekršek, ne pa tistega, ki ga sodišče ni moglo končati. Konec junija 2017 je izdala končno odločitev o napredku meje med državama, ki je Slovenija ne priznava.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here