Natankal je 5 litrov, namesto tega pa dobil le,… Tako nas nategujejo na bencinskih črpalkah!

0
526

V Sloveniji smo znani tudi po naraščajočih cenah goriva, ki je ena izmed najdražjih v Evropi.

Človek je šel na bencinsko črpalko, kjer je bil potoljen lonec.

Namesto tega je bil šokiran, ko je videl, kako se je v njegovem pet-litrskem paketu pojavil pet litrov.

Na internetu je bila v Veliki Percici slika črpalke, kjer je moški polnil 5 litrov bencina in je dobil le 4.

Kako je to mogoče? Ali ni dovolj, da bi nas naveličali cene goriva?

Zdaj nas tudi lažejo o številu litrov, ki smo jih polili?

Ta nesrečni dogodek se je zgodil na črpalki v Veliki Bershiki.

Več kot tri četrtine ameriških ekonomistov po raziskavi Nacionalnega združenja ekonomistov (NABE) pričakuje, da bodo Združene države do konca leta 2021 prišle v recesijo.
Deset odstotkov vprašanih meni, da se bo recesija zgodila letos, 42 odstotkov pa jih pravi, da se bo to zgodilo prihodnje leto, 25 odstotkov pa meni, da se bo gospodarstvo leta 2021 skrčilo. Raziskava je bila izvedena med 30. januarjem in 8. februarjem med približno 300 ekonomisti.

Raziskava NABE je tudi pokazala, da ekonomisti niso bili sorazmerni z učinkom procesa zmanjšanja proračuna zveznih rezerv (okrog V), da je ocenjen, da ne bo vplival na stroške kratkoročnega financiranja, od katerih je eden od petih povečal stroške za 25 bazičnih točk, Povečajte za 50 bazičnih točk ali več.

“Obstaja razkorak med tem, kar ocenjuje NABE, in tistim, kar Fed vidi kot bilanco stanja na trgu,” je dejal Meegan Green, glavni ekonomist pri Manolife Asset Management in Research Director. Po njihovem mnenju trg meni, da letos ne bo rasti obrestnih mer, večina ekonomistov pa pričakuje, da se bo NABE povečala za eno ali dve.

Manj kot četrtina jih pričakuje povečanje referenčne obrestne mere za 0,50 odstotne točke na 3 odstotke, preden bo ameriška centralna banka začela zniževati obrestne mere. 11 odstotkov ocenjuje, da bi bila naslednja poteza Feda znižanje obrestnih mer.

Ta teden bo ameriško ministrstvo za trgovino objavilo podatke o rasti bruto domačega proizvoda (BDP) v četrtem četrtletju leta z zamudo pri objavi zaradi zaustavitve vladnega financiranja. Po anketi Bloomberga so ekonomisti napovedali, da je letna gospodarska rast padla na 2,5 odstotka, s 3,4 odstotka v tretjem četrtletju.

Res je, da je največje povpraševanje po delavci s peto stopnjo izobrazbe, vendar je najpomembnejše, da mladi čim prej pridejo na trg dela.
Na Ministrstvu za šolstvo vzpostavlja sistematičen sistem spremljanja zaposlovanja diplomantov, ki bo visokošolskim institucijam pomagal pri samooceni in prilagajanju študijskih programov potrebam gospodarstva in ne gospodarstvu. Torej trenutno ni podatkov o tem, kdo je najbolj sposoben najti zaposlitev. Najnovejša raziskava o izobraževanju v OECD pa je v raziskavi Glance ugotovila, da je pridobitev visokošolskega izobraževanja med državami OECD izboljšala stopnjo zaposlenosti za 10 odstotnih točk v primerjavi z odraslimi s srednješolskim ali visokošolskim izobraževanjem. . “Slovenija spada v skupino držav z razliko 15 odstotnih točk ali več,” so sporočili z ministrstva.

Če pa prihajamo iz agencij (zaposlovanje in osebje), obstaja večje povpraševanje po manj izobraženih. Glede na to, da je povpraševanje po delavcih s peto stopnjo izobrazbe najvišje, Braha svetuje, da mladi čim prej pridejo na trg dela. “Tudi plače niso premajhne,” pravi Teleen Brah iz Zavoda za zaposlovanje. “Delavec akrobatskega varjenja ima danes višjo plačo kot diplomant.”

Te informacije so lahko pomembne za razmislek o študiji. No, nekateri profili v družbi znanja, kot so najboljša mehatronika, farmacevti in inženirji, zagotovo ne bodo iskani … Naravoslovci Po Profilu Viktorija Smola imajo pogosto priložnost, da delajo še pred zaključkom študija, Dodeli štipendije posameznikom, ki po končanem študiju pogosto ostanejo v teh podjetjih. Glede na to ima tehnično / naravno stopnjo, v kateri posamezniki pridobijo določeno znanje in širino, ki jim pomaga, da delajo samostojno in povečujejo svojo težo. »Če pogledamo tržne razmere, lahko vidimo, da so poklicni poklici (inženirji, inženirji, inženirji elektrotehnike, kemijski inženirji itd.) Zelo potrebni delodajalcem in zato lahko dobijo boljše plače. Zato menimo, da ima znanost / tehnična diploma večjo vrednost, «je odgovorila Smoletova, če je stopnja znanosti večja.
Viviana ororž, Adecco: Podjetja na slovenskem trgu zaposlujejo ključno tehnično izobraževalno osebje, za kandidate z diplomo iz družboslovja pa je veliko manj priložnosti na trgu dela.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here