ODMEVNO: Hrvatica brutalno o slovenskih politikih! Poglejte kakšno izjavo si je privoščila, tako jih ni smešil še nihče…

0
250

Mogoče pa lahko najprej pomestiš svoja vrata, kajne?

Slovenski politiki so skušali prepričati Evropsko komisijo, da Hrvaška ni pripravljena na vstop v Schengen.

Vendar je odbor ugotovil, da je Hrvaška izpolnila tehnične zahteve. Slovenci smo doživeli nov mednarodni poraz.

Vendar je novinar Jutarnji list zelo nejasno spremenil naše politike.

Slovenski politiki trdijo, da Hrvaška ne spoštuje pravne države, kar dokazuje hrvaška zavrnitev odločitve arbitražnega sodišča o mejah. Prav tako slabo ščiti mejo z Bosno in Hercegovino pred nezakonitim tranzitom.

Mirjana Kasabovič je napisala:

“To trdijo politiki države, ki imajo najslabšo vojsko v EU in morda tudi v Evropi, ki je ves čas podvržena Natovim temeljnim preizkusom bojne pripravljenosti. Vse to trdijo v državi, v kateri so se pojavile lokalne paravojaške sile, nekateri štajerski vitezi in vaški stražarji. Vse to se zahteva v državi, ki ima zelo problematično obveščevalno službo – kadar stavka ne bo – povzročajo različne škandale, od pošiljanja vohuna na Hrvaško do izbire skrivnostne službe predsednika vlade.

“Glavna težava slovenske politike je, da razloge za svoje mednarodno priznanje in neuspeh išče v drugih, ne pa tudi v sebi.”

Morda pa bi se novinarka morala osredotočiti na težave v svoji državi. Seveda jih ni veliko …

“Ogrožena so vsa smučišča pod 1.500 metri,” pravi klimatolog Luka Kajvi Bugataj.
Do leta 2050 se bo smučarska sezona v ZDA prepolovila, pravijo znanstveniki z univerze v Koloradu in okoljskih agencij. 90% ledenikov bo do konca stoletja v Švici izginilo. V Tirenskih Alpah so snežne odeje v zadnjih 30 letih praktično izginile v Tirenskih Alpah, je za nemški časnik Deutsche Welle dejal klimatolog z avstrijskega Centralnega inštituta za meteorologijo in geodinamiko (ZAMG) Mark Olivis.

Do leta 2100 ne bo več snega na višinah do 1200 metrov – tam, kjer se nahaja večina smučišč -. Podnebne raziskave kažejo, da se bo snežna odeja v Alpah zmanjšala za 70 odstotkov. “Ogrožena so vsa smučišča pod 1.500 metri,” pravi klimatolog Luka Kajvi Bugataj. Snežna meja se s podnebnimi spremembami nenehno povečuje. Po temnejšem scenariju izgubimo od 40 do 60 odstotkov ledu. “Večina snega, 60 odstotkov ali več, se bo izgubilo do 1.000 metrov nadmorske višine. Večina jih bo ostala na nadmorski višini 2.200 metrov.

Glede na to, da je večina smučišč v Sloveniji na nizkih lokacijah, je Kanin edini, ki velja za varnega v naravnem snegu. Vendar tam vidijo tudi podnebne spremembe. “Ko imamo sneg, nas je veliko ali pa nič,” je dejal Canin, zasebno smučišče zaradi svoje lege, ker je odprto za morje in Alpe. “Poletje postaja bolj vroče, a tudi v samo dveh urah se lahko vreme spremeni iz 20 stopinj Celzija v enako. Sneg pade v začetku novembra in traja do junija.”
Ta članek je del lanske zgodbe Pia Kapetanović in Jana Brataniča na Metropolitanskem svetu o podnebnih spremembah, ki vplivajo na smučišča.
Javno podjetje Marprom, direktor žičnic na Pohorju, napoveduje, da se bodo smučišča dvignila na 1.500 metrov nadmorske višine: “Smučarska industrija je še vedno v porastu in verjamemo, da se tudi nizka smučišča ne bodo hitro zaprla. V sosednji Avstriji imajo smučišča smučarske proge Pozimi dobro vzdrževan pod 1.500 m nadmorske višine. Sodobna tehnologija izdelave ledu nam bo pomagala tudi pri prilagajanju na vremenske spremembe. “

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here