ODMEVNO: V oddaji Tarča prava drama! Napadli voditeljico Eriko, poslanec pa bi jih kar postrelil…

0
981

Priljubljena radijska postaja Tarča, tokrat, je bila polna burnih dogodkov.

Gledalci so bili presenečeni nad oddajo, vendar oblasti niso veliko povedale.

V studiu je bilo 11 predstavnikov vlade, ki so govorili o reformah in proračunu. Gledalci verjamejo, da ni dovolj vsebine in zelo pogostih podatkov.

Zmago Jelinčič Plemeniti je že v prvih 20 minutah prvič prizadel ne-svetiščni nivo pogovora. To je vsaj povedal poveljnik Erika Žnidaršič. Ko govorimo o spornih modelih drugega tira, je Jilensik dejal:

“To me spominja na Shakespearovo znanje, veliko hrupa ni za nič, zato smo pred zidom postavili tri vrste in jih ne eksplodiramo, ne bo nič (…) z blažilniki, ki bi jih naredili.

Gillesec je opozoril na neustrezne besede, medtem ko je Gilleskik nadaljeval:

“Streljajo, jaz samo govorim … (…) Ampak, razvajam jih, veš.”

Igor Zorčić, ki je Zindarcsisi obtožil tudi tiska, se je upiral vodji, obtožil stranko SMC o celotnem primeru v zvezi z modelom, vendar mu je dal le tretjo besedo.

Ali ste tudi vi nezadovoljni s ponudbeno potjo? Napišite komentar v komentar.

Slika Vir Vir: RTV Slovenija (posnetek zaslona)

Spoznajte napake pri pripravi skodelice kave, tako da je vaš jutranji čaj manj prijeten, kot bi lahko bil.
Ne glede na to, ali je kava kuhana na stroju po meri ali v skledi, je res okusna le, če se izognete nekaterim napakam, ki jih več pri pripravi pijače nenehno ponavljamo in s tem pljunete v lastni skodelici.

Še bolj pogosto, je dejal Pierre F., lastnik kave Blue Bottle v Los Angelesu, Celine Figueira.

Kupiš sesekljano kavo

Seveda je enostavno, vendar je svežina tista, ki daje vrednost prave kave. V kavnih zrnjah je nešteto skritih arom, ki se hitro izgubijo med mletjem in po njem. To je razlog, zakaj je najbolje, da kupite skodelico kave v polni skodelici kave in jo zmeljemo, preden nameravate narediti aromatično pijačo.

Uporabljate napačen mlin za kavo

Kavni mlinček je mlinček za kavo, kajne? Ne tako hitro. Pozabite na slabo kakovost, cenejšo različico tega stroja, v katerem zrn ni enakomerno prahu kave, zato je juha usmerjena z velikimi kosi žita in brez pravega okusa. Najbolje je, da imate visokokakovostni brusilnik z ostrimi rezili, ki bodo žito spremenili v homogeni prah.

Ne uporabljajte filtrirane vode

Razmislite takole: Voda predstavlja 98 odstotkov vsebine skodelice, njena kakovost pa še vedno vpliva na okus končnega izdelka. Namesto, da bi jo uporabljali naravno iz pipe, jo filtrirajte pred kuhanjem. S tem boste določili pravilno vrednost pH in količino kovinskega materiala v njem. Ker je kislost nezadostna in je prevelika količina mineralov tista, zaradi katerih je pijača nenavadna.

Ne uporabljajte ustrezne količine kave

Dejstvo: Za slastno skodelico je ključno razmerje med vodo in količino dodane kave. Če slednje ni dovolj, bo kava preusmerjena. Če je preveč, bo zelo močna in zato kisla.
Osnovno pravilo, ki ga je treba upoštevati, sta dve žlici kave do 180 mililitrov vode.

Uporabite vrelo vodo

Pomembno je, da kavo pripravite v skledi, tako da voda, v kateri je prašek, ni vroča. Pričakuje se, da bo od 90 do 95 stopinj Celzija. Ne skrbite, pri kuhanju ne potrebujete termometra. Najlažje je pustiti, da voda zavre, jo odstranite iz ognja in počakajte 30 sekund, nato pa pretresite glavni element.

Kavo shranjujte v hladilniku

Kavna zrna so zelo občutljiva, zato jih ni mogoče shranjevati na vlažnem mestu in ne na toplem. Najboljši kot je suh in hladen, kava pa mora biti v zaprti posodi. Hladilnik ni dobra izbira, saj kava v njej absorbira druga živila in vsebuje odvečno vlago, kar negativno vpliva na kakovost sestavin in okus končne pijače.

Naprave ne čistite

Zato pripravljate kavo v aparatu za kavo, ki, tako kot vsi kuhinjski aparati, potrebuje ustrezno nego, čiščenje in vzdrževanje. Po vsaki uporabi ne potrebujete čiščenja, ampak včasih se zmešamo z vodo, kisom in alkoholom, ki se odstranijo v notranjosti podlage, kar se je zgodilo v skodelici kave, ki ni tako okusna, kot bi lahko bila.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here