ODMEVNO: Zdravnica v Sloveniji v solzah, ko je prejela svojo prvo plačo! Takoj je dala odpoved: ”Frizerka ima višjo urno postavko, kot….

0
996

Prebrali smo izredno zgodbo v sobotnem dodatku v Delhiju.

Po prvi plači ji je slovenski zdravnik dal odstop. Rekla je:

“Med pripravništvom sem upal, da se bodo razmere v Sloveniji izboljšale vsaj tako, da bom lahko po 15 letih študija živel kot človek.”

6108-05867977
© Masterfile Royalty-Free
Model Release: Yes
Property Release: Yes
Female doctor suffering from a headache

33 let sem študiral za zdravnika, vendar tega poklica ne bo mogla opraviti. Odločil sem se, da grem v lekarno. Med specializacijo je prejemala od 240 do 270 ur na mesec med 1900 in 2000 evri, kar je približno 8 evrov na uro.

Zdravnik je opozoril, da je med študijem žrtvovala prosti čas. Pravi, da je pozneje žrtvovala človeštvo med usposabljanjem, medtem ko je bila v času svoje družinske specialnosti.

Opozorila je, da ima celo frizerja najvišje urne postavke.

Zdi se neprimerno, da se ob 10. uri zjutraj zbudi in je kazensko odgovorna za življenje nekoga drugega.

Ko se je specializirala, se je prestrašila možnih stroškov za paciente. Zdaj pravi, da se je vedno bala, da bi se njeni otroci pretresli, če bi se kaj narobe zgodilo na kliniki.

Drugim zdravnikom je povedala, da so bili podvrženi nehumanim obtožbam za minimalne plače.

Besede ministra Vaknina so bile navdušene nad njo v spominu, to je, če se ji ni bilo všeč, je morala iti nekam drugam.

Tudi jaz sem.

Kaj menite o celotnem vprašanju?

Ali se strinjate s prejšnjim zdravnikom ali menite, da pretirava?

V napovedujočem prihodu pomladi, mnogi od nas že delajo načrte, kako se bo njihovo zdravstveno varstvo in dobro počutje premaknilo bolj kot normalno in z bolj redno športno dejavnostjo. Kaj pa tisti, ki ne marajo športa in jih ne pripravljajo za delo ali vadbo v telovadnici ali fitnes itd.? So bolni, debeli in depresivni? Seveda ne, zdravo je živeti brez vsakodnevnega gibanja in se potapljati od prakse do prakse.

Winston Churchill je bil eden tistih, ki so malo pozornosti namenili športu. Na vprašanje o dolgoročnem receptu je pred nekaj leti poudaril, da se ni veliko premaknil in da se še vedno počuti zelo dobro. Umrl je leta 91, zato lahko sklepamo, da je to res.

Kaj pa tisti, ki ne marajo športa in se ne pripravljajo na ničesar na svetu, se ukvarjajo s športom v telovadnici?

Zdravje je najpomembnejši zdrav način življenja. Toda to ne pomeni, da morate biti vedno aktivni in da ste odličen športnik. Najpomembnejši uravnoteženi obroki, dobro spanje, dovolj dolgo, minimalen alkohol, cigarete, sprostitev in doslednost storitev in prostočasnih dejavnosti.
Dobri, uravnoteženi obroki
Da bi telo delovalo pravilno, potrebuje dobro gorivo, naj bo to dobra maščoba, sladkorji in sol. Skrivnost je v količini in pravilnem razmerju, saj pretiravanje vodi do številnih kroničnih bolezni, raka in bolezni srca in ožilja. Vsakodnevna lekcija o istih jedi, čeprav zdrava zdrava, se ne šteje za dobro in vodi do pomanjkanja drugih dragocenih sestavin.

Dnevno popijte vsaj 1,5 litra tekočine in pojejte tri do pet uravnoteženih obrokov. To število sadja in zelenjave, žit, bogatih z vlakninami, živalskih in rastlinskih beljakovin ter mlečnih izdelkov, mora biti čim več. Uporabljati mora maščobe in olja zmerno in v vsakem primeru potrebujejo telo. Zelo pomembno je, da se v čim večji meri izognemo pripravljenim izdelkom, suhem mesu in konzervirani hrani.
Več spanja in manj pritiska
Medtem ko mnogi poudarjajo, da ste se pred kratkim hvalili, da potrebujete malo spanja, pazite, da spi le nekaj ur na noč, so se zdravniki pred kratkim začeli intenzivno ukvarjati predvsem s tem, kako pomembno je dolgo in dobro noč za naše zdravje. Poleg tega slabo spanje in kratek čas povzročata povečano tveganje za diabetes in visok krvni tlak, prav tako pa so odgovorni za razdražljivost, anksioznost in nizko razpoloženje, ki vodijo do neuspeha na vseh področjih, v službi in doma.

Churchill se je srečal 91 let in rekel, da se dobro počuti brez gibanja.

Stres je tudi znan vzrok vseh možnih zdravstvenih težav. Lahko povzroči kronično anksioznost in napade panike, je glavni vzrok vse večjega števila opeklin na delovnem mestu ali depresije. Znebite se ga zdravljenja in alternativne medicine ter sprostitvenih tehnik, kot sta joga in meditacija.

Izogibajte se alkoholu in cigaretam
Znano je, da je alkohol in kajenje med vodilnimi vzroki bolezni in smrti in da se lahko vsi tega zavedajo. Manj znani so načini, kako se znebiti teh škodljivih navad. Zato je dobro vedeti, da obstajajo zelo učinkovite drenažne metode, ki lahko koristijo vsakomur, ki se odloči ustaviti. Nekateri lahko uspejo prenehati kaditi ali kaditi čez noč, zagotovo pa tega ne počnejo. Mnogi, ki lahko kdaj prenehajo uporabljati alkohol ali tobak, dobijo pomoč svojega zdravnika, ki jim je dal nasvete za nasvet, če so poskusili s hipnozo.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here