POZOR: Če imate TAKŠEN kovanec za 1 ali 2 eur, lahko postanete zelo bogati!

0
418

Ljudje, čas je, da preverite našo spremembo. Nekatere valute, ki jih lahko nosite v svojem portfelju, imajo lahko veliko večjo vrednost, kot je napisana na njem.

Zbiratelji kovancev ciljajo na te kovance, vidijo, kaj iščete. Imate tudi eno od teh?

Nemška valuta za dva evra. V obtoku je približno 30 tisoč, vendar so še posebej zanimivi za zbiratelje.

2. Španska valuta za dva evra iz leta 1999. V obtoku je okoli 70 tisoč evrov, in so bile narejene za deseto obletnico Španije v Evropski uniji.

3. Valuta z Vatikanskim motivom za 2 €. Lahko je tudi vreden sto evrov.

4. Finska valuta za EUR. V Evropi je približno milijon tokokrogov, vrednih okoli 60 evrov.

5. Kovanec Euro 2 z motivom Kelly Grace. Njegova vrednost se giblje od 600 do 1.000 evrov, le 20 tisoč.

6. Kovanec San Marino za 2 €. Vrednost je okoli 120 evrov, približno 130 tisoč evrov.

7. Italijanski 1 cent. Vsak kos je vreden 6.000 evrov. Res neverjetno ..

Koktajl je osvežujoč, večeri in večeri pa so prijetnejše.

To je samo grenka grenkoba, ki jo pušča oranžni sirup z zelišči in oranžnimi zvonovi, vendar potrebuje pijačo za odrasle poleti, tako da v teh vročih dneh potrebuje skoraj steklenico časa, tudi če imaš vrtno zabavo. Najbolj priljubljeno nadaljevanje omenjene zvorke je vsekakor aprol spritz, ki ga moramo prenesti, ko smo v Benetkah, ampak zakaj ne zamenjati udobja v vašem domu!

Ne pozabite, da res ponudite pijačo z zelenimi oljkami, ki ponuja slasten kontrast s sladkim koktajlom. Uživa počasi in kozarec vina, vendar veliko govori.

Aperol spritz bo najbolj priljubljeno podjetje v domačih čipih ali premazanem kruhu.

Sestavine za 1 skodelico
– 75 ml prošek, penečega vina ali belega vina
– 50 ml aperola
– 25 ml mineralne vode
– Rezino limone ali oranžne barve
– Zelene oljke
– Led

Nastavitev
1. Polnite led v kozarec, nalijte z vodo, mineralno vodo in Prosico.

2. Postrezite z rezino limone in oljčnega olja na zobotrebci.

Preden pobegnete v gore, začnite raziskovati pokrajino Gorenjske ter življenje in kulturo Radovljice, kjer se lahko zavežete številnim ljudem. Toda ti kraji ne bodo služili kot nočna baza, ker vas bo presenetilo, kaj vam ponujajo.

Kaja Beton turizma Radovljica, domačega prebivalca s tem okoljem, je bila vzeta v Mizenko, da bi poiskala manjše zaklade občine Radovljica. Začeli smo avanturo v Leccah, ki je eno od najstarejših krajev tukaj (podali smo jo v rimskem obdobju in v zgodnjih fazah krščanstva) in so znani kot prestolnica dežnikov. Tu je tudi tovarna čokolade Gorenjka, srce starega mesta s hišo Legata iz 17. stoletja, španska hiša pa iz 18. in 19. stoletja je cerkev Marijinega vnebovzetja, ena najstarejših romarskih cerkva v Sloveniji. Blizu kampa ecobec in blejskega igrišča za golf, ki je tudi najljubši, je eno najlepših mest srednje Evrope. Osredotočili smo se tudi na staro mestno jedro Radovljice, ki vas vabi, da mirno hodite po ulicah, odprete pravega lovilca oči in, kar je najpomembneje, vrata v kotičke lokalnih umetnikov, vključno s strokovnjaki, ki najdejo duh kraja.

Preberite tudi: Jeruzalem v enem dnevu
Izterjava pod raztopljenim
To je bil vroč poletni dan, ko se lahko zlahka preselite v turističnega in se najprej želite osvežiti, stran od poletnega vrveža, nekje, kjer lahko občutite mir in dobite prvi vtis o okolju. Vendar pa je Radovljica, kjerkoli razen čebel, znana kot prestolnica čebelarstva, do urejenega vrta, nato pa cvetoče medene rastline rastejo v pisani panj kranjske sivke. Vse to je del Gorenjskega čebelarskega centra v Lescah, kjer se boste lahko spoznali s sodobnim čebelarstvom, vodili ogled mesta in se sprostili ali pa sedeli v tej zeleni oazi, kjer vam osebje Panj Café ponuja najboljšo lokalno limonado in koktajle. Uživamo jagode, ki si jih v tej sadni sezoni ne boste mogli privoščiti. Razdeljeni so v domove, ki so jih posadili sosedje iz Dvorske vas, Šribarjeve kmetije in vrtnarije, znane kot jagoda Dvorjan Baron. Tako kot limonada z medom, ingverjem in koktajlom iz vlaken. A jagode so kraljica tega časa, zato je ta pijača še posebej priporočljiva.

Manufactura – lončarska delavnica in trgovina
Ko vstopite v Manufakturo, bo to le klasičen obisk zbirne trgovine s keramičnimi izdelki slavnega lončarja Urbane Magušar, kjer boste spoznali delo v proizvodnji keramike. Morda boste razvili pravo kemijo med vami in Urbanom, prav tako kot se glina zgodi v pečici.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here