POZOR: Omejili obiske, pa ne zaradi gripe! Poglejte kaj razhaja..

0
1505

Pred kratkim so si izmenjali fotografijo svoje mladine na družabni mreži in se spomnili, da so se srečali na atletskem usposabljanju. Kako se spomnijo teh časov?

Ajda: Uh, zdi se že zdavnaj, vendar se dobro spomnim v prvih trenutkih. David je takoj padel v moje oči. Vedno sem mu v šali govoril, da ima najboljše roke na celotnem igrišču. No, to je bilo res. Ta pogled in čar me je popolnoma očaral. Zelo dobro je bilo, da sem resničen, zato sem iskal naš odnos že od začetka z malo varnosti.

David: Spomnim se dekleta, ki je prišla na stadion v popoldanskem času in po tem času nisem odšla iz glave (smeh). Spomnim se tudi, da smo se po usposabljanju odločili, da se zbudimo in večkrat čakali brez uspeha (Smeh). Toda vztrajnost se je izplačala!

Ajda: Davidu sem po nekaj datumih povedal, da bom v Angliji za pol leta do treh let študiral in da se naši odnosi ne bodo nadaljevali. Šele ko sem šel, sem bil seznanjen s tem, v kaj sem prišel.

Kdo je naredil prvi korak?

Ajda: To je večna razprava. Pravim, da sem bil jaz, in David je imel svojo zgodbo.

David: Vztrajal sem pri pobudi po treningu za skupni “konec”, tako da bi za pijačo ugotovil, da je bila moja ideja.

Ajda: Priznam, da se ne spomnim podrobnosti, vendar sem prepričan, da sem predlagal, da pijemo. Ta zeliščni čajni napitek je bil prav v petek zvečer, ko smo dobili zelo resne treninge in smo bili popolnoma izčrpani. Nasprotno, od romantičnih filmskih zgodb je bil to velik razpad.

So bili skupaj že dolgo časa, kako so se soočili s krizo?

Ajda: Najprej sem omenila, da je bilo res dobro. S tem v mislih tudi nisem želela postavljati svojih ciljev v življenju. Davidu sem povedal nekaj datotek kasneje, da bom v Angliji imel dober pol leta treh let študija in da naš odnos morda ne bo trajal. Šele ko sem šel, sem bil seznanjen s tem, v kaj sem prišel. Bil sem noro zaljubljen, potrdil sem razdaljo več. Za trenutek sem bil – no, mislim, da sta oba – res težko. Potem smo porabili ves denar, ki smo ga zaslužili iz študentskih sredstev, in šli smo drug drugemu in bilo je dobro, da so bili takrat že na voljo poceni letalske družbe. En vikend sem potoval v Ljubljano, na moj drugi vikend, tretji vikend pa smo bili skupaj z nami. Ni bilo lažje. Dobro se spominjam, kako so mi solze raztrgale obraz le nekaj tednov pred diplomo. V času dveh mesecev ga nismo videli, da bi lahko pravočasno dokončali študije. Vendar nikoli nismo videli takšne krize, da bi verjeli, da bomo ločeni. Bila je samo močna bolečina z jasnim ciljem.

David: V tistem času nismo gledali na to, vendar je ta težka izkušnja prinesla nekaj zelo pozitivnega – oba sva spoznala, kako lahko skupaj preživimo dragocene trenutke. To se nam je danes zgodilo, tako da na primer ne maramo za nesmiselne stvari ali vemo, kaj je resnično pomembno v življenju. Ko se ne strinja, to takoj povemo, glasneje, vendar je za nas zelo jasno, da so takšne povezave, kot smo mi, neprecenljive, zato vemo, kaj je vredno narediti.

Dajmo, vemo manj o tebi kot o Davidu, ampak ti si oblikovalec, kajne?

Ajda: Ja, oblikovanje je bila vedno moja strast. Ko sem bila najstnica, sem se nagibala k izdelavi avtomobila – no, zdaj sem poročena z avtomobilskim menedžerjem – toda po študiju sem se bolj osredotočila na grafično oblikovanje. Sem Celtra zaposlen kot oblikovalec uporabniškega vmesnika, več večer in vikendov pa ustvarjam več materialnih predmetov in imam lastne Minimellowe, kjer skrbno ročno izdelujemo ogrlice iz najboljših mehkih materialov v svoji spletni trgovini.

David: Lahko samo dodam, da je Ajda najbolj aktivna, odločna in disciplinirana oseba na svetu. Prejela je tudi nagrado za študente angleškega jezika YCN in 23-letni tehnični direktor ene največjih slovenskih oglaševalskih agencij. Vedno ne začenjam (smeh) novih idej in projektov.

David Ajda je modni model in pionir, želite medijsko pozornost ali jo potrebujete že prej?

Ajda: Sprva sem bil rahlo sprejemljiv. Nisem hodil na dogodke z Davidom in se nisem pojavil skupaj v medijih. Ta scena mi ni bila zelo privlačna. Sčasoma so se stvari spremenile, spoznala sem, da so na tej sceni ljudje, ki so bili z dvema osebama, da sem se počutil dobro. Na primer, v enem od tednov mode v Ljubljani smo srečali člana FB Akrobatike Filip Kržišnik in Nino, in res lahko rečem, da smo postali pravi prijatelji. Pravzaprav nisem veliko delal z medijsko pozornostjo, bolj pomemben ste za skupnost. Toda spoznal sem, da je tukaj veliko ljudi, ki so res čudoviti, tako kot v vsakem oddelku, zato se veselim dogodkov, ki jih srečamo.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here