Ste pripravili lopate? Preverite, kje ga bo do jutra napadlo skoraj četrt metra

0
2975

Ljubljana – “Na podlagi rezultatov več modelov lahko ocenjujemo, da je sneg 5-10 cm, na jugu pa 15, morda celo 20”. Tudi za prerokovalca nocoj in jutri agencija pričakuje, da bo Republika Slovenija (ARSO) Benedikt Strajnar. Večina dežja bo v drugi polovici noči do jutra. Sneg bo suh, temperatura bo nizka, prav tako se bo ohranilo belo ozadje. Lahko pridete tudi na obalo.

V prihodnjih dneh bo suha in vetrovna. Obstaja veliko snega, le v vzhodnem in jugovzhodnem delu dežele, v četrtek in petek je lahko nekaj centimetrov. Do nedelje se pričakuje, da bo suha, nato pa se bo spet soočila s padavinami. Led, saj so temperature manjše od zmrzovanja.

Letos na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo odprl vrata v četrtek, se pričakuje, da bodo v ospredju električni avtomobili. Čeprav bencinski in dizelski motorji še niso končani, pa slovenska premiera novih generacij kaže zelo pogoste modele. Pričakuje se, da bo veliko zanimanje za novi Clio, ki ga bo izdelal novinec Revoza.

Mednarodni avtomobilski salon v Ženevi, ki je v torek odprl vrata za novinarje in druge strokovnjake, bo letos predstavljen v različici 89. Organizatorji bodo objavili več kot 150 predstavitev predsednika vlade, prikazanih pa bo več kot 900 avtomobilov. Salon bo odprt do naslednjega tedna, organizatorji pričakujejo okoli 660.000 obiskovalcev.

Po poročanju tujih medijev je Ženevski avtomobilski salon ohranil svojo vlogo najpomembnejšega dogodka za spomladanske avtomobile v Evropi. Avto saloni so bili v veliki krizi v zadnjem času, saj proizvajalci avtomobilov so bolj zaskrbljeni zaradi visokih stroškov, povezanih s takšnimi dogodki. Raje predstavijo svoj razvoj v svojih lastnih dogodkih, ki so pogosto deležni večje pozornosti.

V ospredju bo “priljubljen”
Vendar bo letos na avtomobilskem salonu v Ženevi več avtomobilov, ki si prizadevajo ustvariti prostornejše in večje število kupcev. Ti avtomobili, kot so Renault Clio in Peugeot 208. Prvi je najbolje prodajan avto v Sloveniji, št. 208 pa je eden vodilnih predstavnikov razreda “cli”.

Poleg tega bo Clia izdelovala tudi v Sloveniji, ki je prejela tudi državno pomoč Revoza. Po mnenju strokovnjakov je peta generacija clia velik korak naprej – tako v smislu videza bodisi tehnologije. Novi Clio bo imel hibridni motor, Peugeot pa bo ponujal tudi polno električno različico 208.

Za slovenski trg bodo zanimivi Volkswagnov passat in Škodin kamiq. Novi Passat se po prenovi ni razlikoval od svojega predhodnika, v Volkswagen pa je izboljšal svoje vozne lastnosti in prenovil svojo paleto tehnoloških dodatkov. Medtem je Kamiq podaljšek palete Škoda najbolj priljubljenega športnega terena.

V Ženevi bodo predstavljeni tudi Škoda Skala, Volkswagnov t-cross in Mazdin cx-4. Med premijskimi avtomobili bo novi sladoled Mercedes-Benz in nova zavora Cliba, pojavila pa se bosta tudi v BMW serije 7, Audi pa napoveduje predvsem koncept električnih avtomobilov.

Električna mobilnost in delitev prometa
Po poročilih tujih medijev bo elektrificiranim razvojem na tem dogodku namenjeno veliko pozornosti, saj bo bližnja prihodnost verjetno najhitreje rastoči segment avtomobilov. Elektrificirana navigacija naj bi bila odgovor na problem škodljivih različic.

Hitrost električnega prilagajanja prihodnosti se razlikuje od proizvajalca do proizvajalca, analitiki pa menijo, da se mnogi med njimi kljub prizadevanjem ustvarjajo zelo počasi. Govori naj bi delili prevoze, zaradi česar bo lastništvo avtomobila vedno manj.

Po mnenju analitikov se nedavni proizvajalci avtomobilov soočajo z velikim izzivom. Prodaja avtomobilov v EU je padla pet zaporednih mesecev, prodaja na Kitajskem pa je padla sedem mesecev. Razlogov za te rezultate je veliko, vendar se analitiki na splošno strinjajo, da visoka rast ne bo mogoča.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here