VIDEO: Svojo mamo je povabil na podelitev njegove mature. Ko je prišla na dogodek, je doživela ŠOK! Tega od svojega sina ni pričakovala…

0
281

Spoštovati moramo naše starše.

Jasno je, da se ta človek zaveda človeka iz oddelka, ki tako zelo ljubi svoje starše. To dokazuje tudi njegovo vedenje, ki je premaknilo ves svet.

Daryl in Teresa Funk sta bili povabljeni na slovesnost za svojega sina.

Ko so na dogodek prišli ponosni starši, so bili resnično pretreseni.

Njihov sin jim je pripravil nepozabno presenečenje. Zberite celotno družino in prijatelje.

Starši se niso udeležili diplome, ampak ob 25. obletnici poroke. Na sinove dejavnosti so bili navdušeni in bolj ranljivi za travme. Poglej čudovit strel. Ne bi smel biti bolj ponosen na njenega sina.

V Ljubljani živite že skoraj tri desetletja, a krvne žile tečejo skozi krvni obtok. Torej boste prenovili Slovenijo?

Živel sem večino svojega življenja v Ljubljani, vendar še vedno pravim, da grem domov, ko se vrnem v Tolmin. Tam tam živi moja mama, tam, kjer je pokopan moj oče, tu teče Soka in Tolmanka, spomini na otroštvo, grenko in grenko. Moji učitelji so: Tončka Zorjan, ki me je v svoji ljubezni do jezika do konca življenja zavezala k čudoviti slovenski besedi Francka Rot, ki me ni nikoli učila, ampak me je spodbujala kot dragulj v svojem ustvarjalnem in nepozabnem, mrtvem skladatelju. Imela sem veliko srečo, ker so imeli v Tolminski osnovni šoli in potem v telovadnici visokokakovostne profesorje in profesorje do te mere, da so generacije, ki so odraščale v Tolmenu, doslej presegale slovensko povprečje. Ta mladi učitelj se je odlikoval s tradicijo povojnega učitelja in Martho Vili je spodbujal, da bere in poučuje svojo ljubezen do knjig, knjižnic in glasbe v Tolmensu. Zborovi pevskih zborov so zapeli z žigom na renesančni glasbi in pesmi Slovenije, Pavela in Magde Kalan, ki sta me ob koncu njenega življenja povezala s klasično glasbo. Tolmín je takrat majhno, a kulturno uspešno mesto – poleg pevskega zbora in osemletnega dekleta, kjer je pela in potovala z vso Slovenijo v Veneto in Rizigo, se je pojavila pred županom Firence, po vsej Sloveniji in Karintiji, v Avstriji, Skupini starih Tolmensov. Vsak teden smo gostili enega od znanih slovenskih gledališč, koncerte za resno in zborovsko glasbo, koncerte in filmske predstave. Preden smo slovenski film potegnili neposredno v klet, smo v Tolminu videli film “Zbogom naslednji vojni”. Raznoliko kulturno življenje mesta je do neke mere značilno. Hkrati je bilo to mesto, kjer so bili disidenti poslani v socializem, kot sem omenil enega, drugi pa je naš učitelj slovenščine v šoli Bugramske Gramene, ki je še vedno njegov delež grškega jezika v moji glavi. Potem se je kot študent zdelo zelo neumno, ko je Ilyakian recitiral v starogrški, danes imam srečo, ker sem imel priložnost slišati izvirnik. Tolmen me je naučil trdega dela in potrpljenja, vsaka obnova pa zahteva oboje. Seveda, majhna provokacija, ki nikoli ne prizadene območja okolice.

Z nami pa je javni sektor varno pristanišče, ko ste tam, in ostanete tam, zato je tudi težko nekaj spremeniti. To velja tako za RTV kot tudi za ministrstva, izobraževanje in zdravje. V sistemih ljudje skrbijo le za izboljšanje svojega položaja, v takih primerih najprej zlomite zobe in takšne stvari upočasnijo razvoj, povezan s spremembami.

“Najprej se bom ukvarjal z nespoštljivimi odnosi doma,” mi je zagotovil, ko sem bil izvoljen za slovenskega TV režiserja. Kako se nespoštovanje odraža med zaposlenimi?

Prvič, zdi se, da je delo pomanjkljivo. Mediji dajejo napačen občutek samozadostnosti in superiornosti. Običajno je bilo delo s sodelavci, mi pa nismo gledali nase. Namesto analize svojih oddaj ali njihovega dela ter razvoja načrtov za boljše delovanje povezujemo druge in pišemo družbena omrežja, kar v drugih ne drži. Prepričani smo, da dobro opravljamo svoje delo. S tem, s čimer tekmujemo, se spuščamo v vse, ali vemo ali ne. Pogosto je razlog, da ljudje delajo učinkovito. Če natančno opravljate svoje delo, nimate časa za obravnavo drugih. Zdi se, da so vsi boljši vodja od njegovega poveljnika, čeprav ne pozna svojega dela. Nespoštovanje do voditeljev je ena najbolj tipičnih značilnosti našega doma. Seveda se postavlja vprašanje, ali je nespoštovanje zgolj posledica neuspeha ali nesposobnosti vodje ali zaradi splošnega vzdušja. Dejstvo je, da bi morali v slovenskem javnem sektorju imeti podobno bazo s Danci, kjer je treba sistem posploševati in ga pustiti včasih. Z nami pa je javni sektor varno pristanišče, ko ste tam, in ostanete tam, zato je tudi težko nekaj spremeniti.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here